Kaikki kuvissamme esiintyvät vaatteet ja asusteet ovat asiakkaidemme omia.  Löytyivät heidän vaatekaapeistaan käyttämättöminä ja hyljättyinä. Tarvittiin asulogit ulkoiluttamaan upeita käyttämättömiä vaatteita.

Tulemme mielellämme tekemään taikoja myös sinun luoksesi. Kerromme tarinasi sivuillamme, jos annat siihen suostumuksesi.

Miten pukeudut töihin mieluiten?

Olen käyttänyt työni luonteen vuoksi asiallista jakkupukua 20-vuotta, joten valitsen perinteisen jakkupuvun ainoastaan ja vain, jos tilanne totisesti sitä vaatii. Jakkupuku on siis tylsä ja edustaa minulle töitä. Tosin jos jostakin löytyisi täydellisen mukava ja istuva jakkupuku, olisin valmis antamaan jakkupuvulle uuden mahdollisuuden. Istuva täydellinen housupuku olisi kyllä kiva löytää. Rakastan mekkoja laidasta laitaan ja niitä minulla on pitkä rivi, koen kuitenkin, ettei niitä ole koskaan tarpeeksi. Viihdyn ja koen oloni kotoisaksi mekossa. Siksi valitsen mekon usein työasuksi, se on minulle helppo ja varma valinta. Mekon kanssa olen tottunut koko elämäni käyttämään korkeita kenkiä, en kerta kaikkiaan osaa kävellä matalilla kengillä ja ne ovat mielestäni rumia. En ole löytänyt vielä kauniita matalia kenkiä. 

Asulogin kommentti:

Hannelella erilaisia mekkoja totisesti löytyi ja siinä hän ei opastusta kaipaa. Mekko vaatii parikseen kauniit mekkoon sopivat kengät, nekin olivat tällä naisella enemmän kuin hallussa. Erilaisia kenkäpareja löytyi hänen kodistaan kaikkialta. Minne käännänkin pään, kenkiä mä nään – laulelin iloisesti, etsiessäni sopivia kenkiä kulloiseenkin asuun. Kengät olivat korkeita ja upeita, minua huimasi jo ajatuskin, että näillä pitäisi uskaltaa askeltaa eteenpäin täyttä höyryä, mutta Hannele, jos kuka sen osaa. Käyttänyt ja kävellyt töissään koko ikänsä korkokengillä vauhdilla, muiden hämmästellessä asiaa. Mikäpä naisellisempaa ja kauniimpaa! Matalien kenkien rumuudesta, olisin eri mieltä, ainakin kun katselen tämän naisen kenkiä. Kaikissa on jokin hauska yksityiskohta tai juju.

Miten valitset työvaatteesi?

Valitsen kaikki työvaatteeni illalla – miettien, millainen päivä on tulossa, onko asiakastapaamisia, onko virallisia kokouksia, joudunko käymään työpaikan ulkopuolella, olemmeko vain omalla tutulla työporukalla, onko esiintymisiä tai virallisia neuvotteluja? Joudunko kenties rehkimään fyysisesti? Sitä en koskaan etukäteen tiedä, aina voi tulla eteen jokin tilanne. Nämä ovat kaikki tärkeitä työpäivän vaatevalintaani vaikuttavia asioita. Jos on tulossa todella kiireinen työviikko, jolloin käyn kotona vain nukkumassa, silloin valitsen koko viikon vaatteet kerralla. Kasaan ne valmiiksi kokonaisuuksiksi sohvalle, jokainen päivä erikseen. Tällöin olen välillä käsi päässä ja ideat meinaavat loppua. Minä en mene kahta päivää peräkkäin samoilla vaatteilla, lähiviikkoina.

Asulogin kommentti:

Juuri näin, mitä paremmin etukäteen, viimeistään edellisenä iltana suunnittelet huomisen päivän asusi, sitä enemmän säästät aikaa. Saat aloittaa aamusi rauhallisesti ja nauttia aamupalan kiireettä. Olet liikenteessä todennäköisesti aina tyylikkäänä ja ajoissa etkä unohda tärkeitä asioita, esimerkiksi sormusta, korvakoruja tai vaikkapa läppäriä kotiin.

Mitä vaatteet sinulle merkitsevät?

Vaatteet ovat todella iso osa minua. Vaatteet tuovat vakuuttavuutta ja luovat työpäivään varmuutta. En käytä kahta päivää peräkkäin täysin samaa asua. Vaatteita on hankittuna paljon, vielä kun niitä osaisi yhdistellä sujuvasti. Tähän juuri tarvitsen teiltä apua ja neuvoa. Osaan yhdistellä vain samalla ostoskerralla ostamiani vaatteita yhteen. Pidän huolen myös ystävieni pukeutumisesta, kierrättämällä vaatteitani.

Olen huomannut palvelun tason olevan usein parempaa, kun olen hyvin puettu, sen sijaan, että lompsisin verkkareissa huolittelemattomana. Sitä en kyllä myöskään tee. Esimerkiksi saan auto- tai rautakaupassa hyvää nopeaa palvelua, kun menen sinne mekko päällä ja korkokengissä. Kas, pari miestä on heti auttamassa – yleensä, kun siellä myyjiä ei näy missään. Kannattaa siis pukeutua, saa palvelua.

Asulogin kommentti:

Tämäkin asia on justiinsa näin, myös meillä asulogeilla on monta omakohtaista kokemusta palvelutason erilaisuudesta, kun olet puettu eritasoisesti: hyvin, arkisesti tai mökkityyliin, römpsöisyydestä puhumattakaan – tämä ei toki saisi olla näin, mutta kokemus osoittaa, että edelleen palvelualalla sorrutaan siihen luuloon, että vain hyvin pukeutuvalla on rahaa ja vain huoliteltu asiakas on ostoaikeissa, joka ei pidä paikkaansa alkuunkaan! Arka aihe, josta ei saisi ääneen puhua. Kuitenkin seuroissa usein joku kertoo vastaavanlaisen kokemuksen. Tulemme tekemään testireissun palvelualan eri pisteisiin juurikin tällä teemalla, seuraa meitä somessa!

Kuinka pukeudut vapaa-ajalla?

Pukeudun aina ennalta miettimääni asukokonaisuuteen, en koskaan kulje satunnaisissa vaatteissa ihmisten ilmoilla enkä pue hätäpäissäni sohvan reunalla lojuvia vaatteita päälleni. Vapaa-ajallanikin pukeudun tilanteeseen sopivalla tavalla tai joidenkin mielestä, hieman yli, sillä olen melkoinen harakka. Rakastan kaikkea mikä kimaltaa. Omistamassani korussa, kengässä, vaatteessa, laukussa täytyy olla jokin kiva juju ja aina ripaus blingblingiä. Tästä minut myös tunnetaan, asuissani on usein jokin kimaltava yksityiskohta – jos tämä ei vielä tullut selväksi 🙂

Asulogin kommentti:

Tulihan tämä meille totisesti selväksi, hyvä ettei Hannele saapunut meitä vastaanottamaan ”timantti” aamutakissa 🙂 Harakka oli huolella jemmannut kaappeihinsa kaikkea mikä kimaltaa, tämän huomasimme aukoessamme lukuisia kaappeja etsien jotakin sopivaa kuvausrekvisiittaa – lähes jokaisessa vaatteessa, laukussa, kengässä, neuleessa, korussa, peilissä, korurasiassa oli blingblingiä… lattiallakin, sillä ainahan niitä irtoilee muutama sinnekin.

 

Millainen pukeutuja olet?

Olen erittäin vaihtelunhaluinen, impulsiivinenkin, suosin kuitenkin klassisen varmoja yhdistelmiä, niitä tylsiä. Valitsen mieluummin sävy sävyyn pukeutumista, kun lähden sooloilemaan epävarmana, onko asuni hyvä vai ei. Asustaa mielestäni osaan; laukuin, kengin ja koruin. Mietin tarkkaan, mitkä korvakorut ja sormus tänään sopii asuuni. Kengät ovat tosi tärkeät, rakastan erilaisia kenkiä ja se varmasti täällä kodissani ei jää huomaamatta. Ei ne mitään kalliita ole, ulkomailta olen tuonut. Silmälaseja/aurinkolaseja vaihtelen mielen mukaan. Hattua en osaa käyttää lainkaan, se ei vaan sovi minulle, mulla on niin pieni pää.

Kun löydän hyvän valmisvaatemallin ja viihdyn siinä, saatan teettää saman kaavan mukaan, useassa värissä kyseistä mekkoa ompelijalla. Olen löytänyt hyvän luotto-ompelijan. Omistan kasapäin vaatteita, joista puoliakaan en käytä, kun en osaa yhdistellä niitä eri tavalla, kuin olen ne ostanut. Käytän siis täysin identtistä yhdistelmää aika ajoin tasaisesti. Enkä halua luopua siitä, koska tarvitsen sitä taas ensi vuonna. Sama paita, samat housut, samat kengät, sama laukku, sama jakku. Esimerkiksi kaksi kertaa jokaisena kesänä haluan pukeutua, juuri tuohon tuttuun ja varmaan kesäyhdistelmään. Muun ajan vaatteet roikkuvat tyhjänpanttina kaapissa odottamassa ensi kesän golf-reissua.

Asulogin kommentti:

Hannele ei ole tylsä pukeutuja, missään mielessä, vaikka itse kokisi niin. Hänellä on hyvä maku ja toimivat asukokonaisuudet, mutta paljon ennakkoluuloja, että ei kai noin voi yhdistää, en olisi osannut valita tuota, ei tuo minulle sovi jne. Kun kuitenkin puimme hänelle uudenlaisia asuyhdistelmiä, hän oli heti innolla mukana ja totesi, just tätä tarvitsin, ikinä en olisi tuota laukkua tähän osannut yhdistää, olisin valinnut tietysti tuon mustan jne. Sain hirveästi uusia yhdistelmiä teidän ansiostanne!

Oletko tyytyväinen ulkoasuusi?

Joo välillä, mutta kun tää maha. Mikään ei näytä enää miltään, kun on possu. Mikään ei mahdu päälle ja en vaan kestä, siis en kestä. Millä tän nyt sitten piilotat? Ei ole kiva vanhentua, tuntuu, ettei saa enää itsestään hyvännäköistä millään. Ja sitten olen joutunut opettelemaan käyttämään vielä kaiken lisäksi matalia kenkiä. Jos pystyisikin laittamaan korkeat kengät, niin ehkä sitten näyttäisin taas itseltäni ja mahaa ei ehkä huomattaisi. Samaan aikaan Hannele juttelee meille, kuinka elämästä pitää nauttia ja hyväksyä itsensä juuri sellaisena kun nyt on, onhan tää elämä nyt ihanaa ihan tällaisena. Eihän me enää nuoria olla, pitää olla armollinen.  Just niin, viisaita sanoja, kun kuulisi vielä ne itsekin. Me Naiset <3

Asulogin kommentti:

Niin just ja höpöhöpö – jos nyt pikkuinen masu on, niin mitä sitten, sen saa oikeanlaisilla vaatteilla täysin piiloon!  Noilla jaloilla, ei kukaan sun vatsaasi katsele. Emme voineet kuin hämmästellä, kuinka upea tuo nainen on, kertakaikkisen upea. Vatsa piilotettiin piiloon ja tuotiin esiin niitä lukuisia muita upeuksia, mitä tuo nainen kokonaisuutena on. Ja se pilke silmäkulmassa, se on kaikkein upein asuste ja se piste iin päällä, sitä vaan ei voi vastustaa ja olla huomaamatta!Muistakaa siis tämä: monta juttua saa piiloon ja häivytettyä, kun on iloinen huoliteltu ilme – muiden ihmisten huomio kiinnitetään täysin toisiin asioihin, esimerkiksi vaikkapa kivasti leikattuun kaula-aukkoon ja kauniiseen koruun. Kauniisti meikattuihin kirkkaisiin huuliin tai kirkkaaseen ja/tai rumankauniiseen laukkuun. Kuka huomasi, jos masu vähän pömpötti?

Mistä ostat tai hankit vaatteesi?

Ostan vaatteeni milloin mistäkin, tunnustaudun fiilisostajaksi. Tampereelta ei oikein löydy aikuiselle mitään kohtuuhinnalla. Mulla on muutama suosikki ostospaikka Tampereella; Cotton, joka lopetti ja Lily, muuten ostelen ohi kulkiessani kaupoilla edullisia tarjoustuotteita, niin täällä kuin muuallakin Suomessa, hankin jotakin kirppareilta ja ystäviltä. Suurimman osan koko karderoobistani hankin ulkomaanmatkoiltani samalla periaatteella, että kun kiva juttu tulee vastaan, ostan sen. Nettiostoni ovat olleet kaikki päin v..tua, kuvasta on tosi vaikea hahmottaa, miten vaate istuu juuri minun päälleni. Nettiostoni eivät ole koskaan onnistuneet. Haluan aina sovittaa vaatteen päälleni, paitsi jos hinta on täysin minimaalinen, saatan napata tuotteen matkaan, sovittamatta.

Asulogin kommentti:

Tämä oli helppo huomata Hannelen vaatereservistä, että kaikkea oli ja paljon. Toinen toistaan eri tyylisiä vaatteita, erillisiä ylä- ja alaosia, kokonaisuuksia, mekkoja – upeita merkkituotteita ja edullisia pikaostoksia, laadukkaita ja kertakäyttövaatteita. Meille hauskaa ja samalla haastavaa oli päästä kuvaamaan juuri tuonne, sillä materiaalia on, mistä luoda ja ammentaa, mutta valinnan sekä tyylien monipuolisuus, sekoitti meidätkin.Hyvin siis ymmärrämme Hannelen hankaluuden hahmottaa, mitä uudenlaista tuolta päälleen pukisi ja mitä hän lopulta edes omistaa. Huikeaa on, että tuollainen tyylilyyli, antaa mahdollisuuden kaikille palvelun tarjoajille, sillä esimerkiksi kirpparilta voi löytää laadukkaan luksusmekon muutamilla euroilla, kun sinne uskaltaa vain astua sisään ja omaa ennakkoluulottoman luonteen, toki tyylisilmää myös matkaan kaivataan ja kykyä löytää sekä poimia matkaansa juuri ne sinun helmiostoksesi.

Paljonko satsaat rahaa vaatteisiisi?

En tiedä, oikeastaan en edes halua tietää ja laskea, ei mulla paljon mene tai ei ainakaan kuukausittain, viikoittain...Joskus en käy kaupoilla lainkaan, ehkä ostan ystävältä tai kirpparilta – toki jos jonkun tuotteen oikein haluan, ostan sen, mutta siihen täytyy olla kyllä oikea tarve. Minulla on ostelukausia; matkoilta ostan paljon, lähden tyhjällä matkalaukulla ja täytän sen tutuissa ostosparatiiseissa lomallani, suhteellisen edullisesti, oikeasti. Sen sanon, että 100 e on kipuraja, en juuri ostele kalliita vaatteita. Tykkään vaihtelusta ja saan enemmän, kun ostelen edullisesti. Mieluummin esimerkiksi kalliin iltapuvun kohdalla lainaan sen tai vaihdan juhlapukuja ystävieni kanssa, kuin maksan 100 euroa kerran tarvittavasta iltapuvusta, koska eihän sitä voi toistamiseen käyttää, ainakaan samassa seurueessa.

Asulogin kommentti:

Hyvä Hannele, olet oivaltanut jotakin hyvin älykästä! Juurikin noin kannattaisi muidenkin toimia, eikä siitä tarvi huudella juhlissa, että tämä upeus, jota kaikki päälläsi kehuvat, olikin oikeasti jo kerran käytetty, silloin kun Satu väitteli tohtoriksi. Varsinkin, jos täysin eri ihmiset paikalla, toisaalta kierrätys ei ole yhtään häpeäksi, päinvastoin! Tällaisella systeemillä kaikki voittavat, winwin -tilanne. Aina uutta päällepantavaa juhliinkin. Kyllähän sinun kaapistasi merkkivaatteita ja laatuakin löytyy yllin kyllin, mutta kuten sanoit, ne on vuosien varrella hankittuja vaatteita ja näin laatuvaatteiden kanssa toimitaankin. Osta kallis laadukas perustuote ja nauti siitä lähes ikuisesti. Toki tuo meidänkin hyväksi havaitsema ulkomailta edullisesti löytöjen ostelu, juurikin kuormittaa ja täyttää äkkiä ne käytettävissä olevat vaatekaapit ja rekit. Seurauksena sieltä on sitten vaikeaa löytää taas mitään uusia yhdistelmiä, kun kaappi menee tukkoon tai liian täyteen. Toki siihenkin voi kehittää sinulle sopivaisen systeemin, esim. henkarien määrä pysyy aina samana. Joten jos ostat, joudut luopumaan yhdestä kaapissasi jo olevasta vaatteesta, silloin tulee tehtyä harkitumpia ostoja, vaikka olisi kuinka edullista ja houkuttavaa ostaa kaikki mitä matkallaan näkee ja haluaa.

Mihin tarvitset meidän apua?

Haluaisin osata yhdistää irrallisia vaatekappaleitani ja noita monia käyttämättömiä ylä- ja alaosia, saada uusia ideoita pukeutumiseen sekä peittää mun mahan. Haluan oppia käyttämään matalia kenkiä. Apua rohkeisiin erityylisiin yhdistelmiin.

Asulogin kommentti:

Löysimme kaapista laadukkaat ja ostohinnaltaan arvokkaat puuvilla/strech -kukkahousut, täysin käyttämättömänä, jotka kaipasivat totisesti ulkoilutusta, koska ne olivat muodikkaat ja monikäyttöiset, pehmeät ja mukavantuntuiset myös materiaaliltaan. Hannelen pukemana ne näyttivät koti- tai mökkihousuilta ja hän riisui ne nopeasti pois jalastaan, todeten, siinäs näitte, siinä syy, miksi ne ovat kaapissa käyttämättöminä. Otimme ne siis haasteeksemme ja tähän Back to business – töihin paluu – juttuumme perus alaosaksi ja näytämme nyt, kuinka monta eri yhdistelmää näistä nyt tähän loihdimme.

Onko sinullakin hyllyn ja rekin täytteenä vaatteita joita et käytä? Ei hätää, me autamme! Ota yhteyttä: asu(at)asustamo.fi! 

HAASTE VASTAANOTETTU

 

Otimme siis arvokkaat puuvilla/strech -kukkahousut haasteeksemme ja tähän Back to business – töihin paluu – juttuumme perus alaosaksi ja näytämme nyt, kuinka monta eri yhdistelmää näistä loihdimme…