Ainoa oikea vastaus pitäisi olla, että hatuttaa ja lujaa, sillä ulkona on pakkasta toistakymmentä astetta ja viima viheltää nurkissa. Pipa, pipo, fedora, stetson, hattu, myssy, räysä, baskeri eli fausti, joku näistä pitäisi ehdottomasti olla päässä 🙂

 

Vietämme siis mitä upeinta pakkastalvea täällä pohjolassa. Aurinkokin näyttäytyy välillä jo tuoden ihanan piristyksen ja mitä pidemmälle kevääseen pääsemme, sitä useammin ihana ystävämme – aurinko – meitä ilahduttaa! 

 

SILTI HATUTTAA!!!

 

Nämä kuvat on otettu jo syksyllä, kun piti postata hattuihin liittyvää historiaa, statusta ja mielikuvaa. Se postaus ei koskaan nähnyt päivänvaloa, joten käytetäämpä näitä kuvia nyt! Kun kerran hatuttaa 🙂

 

 

MIKÄPÄ KANSAA HATUTTAA?

 

Pienoisen haastattelugalluppimme jälkeen huomasimme vastauksista, että aika monikin asia hatuttaa tällä hetkellä!

Listasimme ihan huvin vuoksi muutamia asioita tähän, kasvottomina, kuten gallupeihin kuuluu:

KORONA

Korona vaanii vieläkin keskuudessamme, alamme olla lopen kyllästyneitä koko hemmetin koronaan ja sen salakavaliin muuntoversioihin, jotka kyttäävät kulman takana uutena uhkana. 

 

 

 

HUOMINEN

Huoli huomisesta sai monen vastaajan tunnustamaan, että elämä on tylsää. Huominen ei huvita, kun tiedossa ei ole mitään kivaa ja arjesta poikkeavaa enää. Mikään ei oikein säväytä ja mitään ei osaa eikä uskalla sopia etukäteen – saati tehdä pitkäntähtäyksen suunnitelmia, kun kaikki kuitenkin peruuntuu.

 

 

 

 

SUUNNITTELEMATTOMUUS

Elämällä ei ole suuntaa eikä suunnitelmia. Tuntuu kuin ajelehtisimme, vain odottaen, päivästä toiseen. Ei saa oikein mistään kiinni, ei huvita, ei innosta. Kotona käkkimisestä on tullut päivästä toiseen toistuvaa painajaista. Kuin eläisi saman päivän uudelleen ja uudelleen.

 

 

SAAMATTOMUUS

Suora seuraus suunnittelemattomuudesta on saamattomuus. Ei saada enää edes vuodetta sijattua aamuisin, saati kasvoja kohennettua kevyellä meikillä. Hyvä kun jaksaa tukkaa  kammata.

Vaatteet ovat jättikokoisia kaapuja, johon on helppo sujahtaa. Voi helposti syödä vielä hieman lisää, mieltä koheltavia herkkuja.

 

 

YLIMÄÄRÄISET KILOT

Kun ollaan paljon kotosalla ja etätöissä, usein istutaan koneen äärellä paljon, eikä liikuta enää edes töihin ja takaisin,ehkä lohdutetaan itseä hyvällä ruoalla ja makupaloilla, herkutellaan mielihyvän nostamiseksi – kiloja tulee väistämättä.

Kilot hiipivät vähän sinne ja vähän tänne, yhtäkkiä huomataan, ettei mahduta enää mihinkään vaatteisiin ja sekös pistää jo ihan ketuttamaan.

Mikään ei näytä päällä hyvältä! Eikä kyllä peilistäkään kurkista iloinen ja elinvoimainen nainen – päinvastoin!

 

 

KAUNIIT VAATTEET LOJUVAT KAAPISSA

Kaapeissa olisi kauniita ja mukavia vaatteita henkaritolkulla, mutta kun ne eivät mahdu päälle. Kiristää sieltä ja puristaa tuolta.

Eikä niissä olisi mukava ollakkaan, sillä ne ovat työkäyttöön ja parempaan käyttöön  ostettuja, eihän niillä nyt voi kotona lojuskella. Siis mitä?

 

 

MATKAKUUME

Haluamme pois, äkkiä matkalle, ihan mihin vaan! Lämpöiseen etelään, uuteen kulttuuriin, kauniisiin keskiaikaisiin kaupunkeihin, vieraaseen maahan, pakomatkalle arjesta. Haluamme lomalle! 

 

YKSINÄISYYS 

Ystävät ja yhteiset kokoontumiset ovat laiha muisto jostakin viime vuoden alkupuolelta. Kesällä sentään saimme ottaa hieman rennommin ja tavata ystäviä.

Olemme lopen kyllästyneitä keksimään kotosalla uutta inspiroivaa puuhasteltavaa. Mielikuvitus ei tuota mitään inspiroivaa ja resovoivaa tekemistä.

 

 

KETUTUS

Onko sinulla tälläinen ketutus? Ottaa niin pirusti päähän, kun elämä lipuu ohi, elämättä. Pelko ohjaa jokaista päivää, raha-asiat ovat aivan sekaisin, onko työpaikkaakaan enää, kohta on avioliittokin revennyt liitoksistaan, lapset ovat toimeettomia ja kärttyisiä.

Tota saakutan luntakin tulee niin paljon joka päivä, että sais nyt jo riittää! 

 

 

NO NYT TOP TYKKÄNÄÄN – SEIS – TÄMÄ MARINA!

 

 

PITÄISIKÖ ASIOILLE ALKAA TEHDÄ JOTAKIN?

Asenne ratkaisee ja sijaiskärsijöitä on toki muitakin, mutta jos asiat ja elämä ei ole hallinnassa, niin elämältä menee mielekkyys ja suurin kärsijä on negaatioita ajatteleva ihminen itse. 

 

 

Käydäänpäs nyt tuo lista uudelleen hieman positiivisemmin läpi!

Pakkohan tässä on myös Asustamon akkojen syytä tunnustaa, että samoja asioita tässä on itsekin läpikäyty.

Yrittäjyys esimerkiksi on vaativa laji näinä aikoja ja tunteet sekä usko asiaan vaihtelee hyvinkin voimakkaasti päivien välillä.

 

 

RYHDISTÄYTYKÄÄMME SIIS <3 

Annetaan suurin voima ja valta asioille, joihin voimme itse vaikuttaa!

Nämä luetellut kohdat ovat vähiinpäin kaikki sellaisia.

Ihmiset käyttävät ajastaan ja energiastaan aivan liikaa asioihin, joihin he eivät voi vaikuttaa tai he eivät voi päättää. 

 

 

 

KORONA

Asia, jolle me emme voi mitään. Korona on todennäköisesti tullut jäädäkseen ja meidän on vain opittava elämään sen tosiasian kanssa.

Toimittava ohjeiden mukaan, käytettävä maskia ja yritettävä pitää kuviomme niin tuttuina, kuin nyt ylipäätään on mahdollista, jotta mahdollinen tartunta olisi ehkäistävissä.

Rokotukset tulevat aikanaan kaikille ja rokotusohjelmaan. Me olemme sairastaneet vihurirokon, aivokalvontulehduksen, sikotaudin ja tuhkarokon, sen sijaan ne ovat olleet nuorempien ihmisten rokotusohjelmassa aina. He eivät ole näitä vakavia sairauksia enää sairastaneet.

Olemme kuitenkin hienosti selvinneet niin monelle tutusta tuhkarokosta! Koronan kanssa käy varmasti samalla tavoin, osa sairastaa ja osalle ei ehdi koronaa tulla ennen rokotteita. Emme voi hukata arvokasta elämää vain pelkäämään, mitä huominen tuo tullessaan. 

Elämää ja voittavaa asennetta ei ole kielletty ja siitä saa nauttia <3

 

 

 

HUOMINEN

Huominen on todellakin vasta huomenna. Nyt meillä on käsillä oleva hetki, joka ei koskaan enää palaa.

Olisi syytä yrittää käyttää se parhaaksi katsomallaan tavalla. Kokien, nauttien, iloiten, että saa olla tässä hetkessä ja tässä päivässä.

Elämässä on niin paljon asioita hyvin. Ryhtykäämme kiitollisena listaamaan oman elämämme asioita, jotka ovat hyvin – tässä ja nyt. 

Joitakin lohduttaa myös laittaa asiat perspektiiviin – tyyliin; huonomminkin voisi olla!

Herätä sisäinen lapsesi ja anna hänen ideoida juttuja arkeesi, tulee hauskaa 🙂 Ajattele huomista lapsenomaisen innokkaasti! 

Jee, mitähän uusi päivä tuo tullessaan?

 

 

 

SUUNNITTELEMATTOMUUS

Tämän pitäisi olla helppo 😉 Eikun suunnittelemaan, kukaan ei ole kieltänyt suunnitelmallisuutta ja arjen pieniä ilonhetkiä.

Tee vaikkapa ensin päiväsuunnitelma ja elä päivä kerrallaan. Aloita pienin askelin, vaikkapa vain päättämällä, että joka kolmas päivä teet jotakin.

Mitä se on, sinä päätät. Onko se lenkki ulkona, onko se vaikkapa äänikirjan kuuntelu asiasta, josta olet kiinnostunut, onko se jonkin uuden taidon opetteleminen…

 

 

SAAMATTOMUUS

Liittyy hyvin pitkälti edelliseen aiheeseen. Päätä vaikkapa sunnuntaisin, millainen seuraava viikko olisi unelmissa, kirjoita asiat paperille ja tee suunnitelma, mitä haluaisit tehdä. Seuraavana sunnuntaina huomaat, että sait vaikka mitä aikaiseksi vaikka kaikki eivät olisi toteutuneetkaan. 

Tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel. Se on vähän päivässä, enemmän viikossa, paljon kuukaudessa ja hirveesti puolessa vuodessa. Tuloksia tulee pikku hiljaa. Aloita jostakin kivasta tai asiasta, jonka huomaat konkreettisesti. Esim. tavaran vähentäminen, käsityöt, ulkoilu, sängyn petaaminen, tiskien tiskaaminen ja kerääminen pois silmistä…

 

 

 

YLIMÄÄRÄISET KILOT

Tämä kohta myös hieman edellisten jatkumoa. Lopeta turhat välipalat, karsi herkut ja korvaa napostelu kunnon ruoka-annoksilla, jotka olet etukäteen suunnitellut ja kotiisi hankkinut. Älä osta herkkuja kaappiin, sillä ne tuppaavat sieltä huutelemaan iltaleffan alkaessa 🙂

Aloita pienin askelin, katso vaikkapa you tubesta helpot jumppaohjeet ja ota niistä jotkut päivittäiseen ohjelmaasi, lisää pikkuhiljaa perusliikkeitä ja ulkoilua. Huomaat hyvinkin pian tuloksia, mm. niin että et enää hengästy niin helposti, jaksatkin enemmän ja jumppa sujuu.

Älä kyttää vaakaa vaan käytä vaikkapa mittanauhaa. Mittaa itsesi ennen kuin aloitat, näin saat viikottain konkreettista näyttöä, että huhkiminen kannattaa ja kaventaa 🙂

 

 

 

KAUNIIT VAATTEET LOJUVAT KAAPISSA

Vaatteita ei tarvitse säästää johonkin ns. parempaan menoon.

Otapa kaunis asu esiin ja pukeudu siihen, laita kiva kevyt meikki ja kampaa tukka kauniiksi. Se piristää jo enemmän kuin Runebergin torttu, tosin siinäkään mitään vikaa ole, mutta se ei auta vaatteisiin mahtumista 😉

Jos et mahdu mihinkään jo kaapissa olevaan, hanki yksi kaunis, istuva ja sopiva kotiasu, jossa näytät hyvältä <3 maksoi mitä maksoi! Se hinta tulee takaisin samantien, kun peilistä katsoo pirteämpi ihminen.

Kotiasun väri voi olla raikas ja kirkas, väri jota et koskaan pukisi ihmisten ilmoille, mutta olet ihaillut sävyä vaikkapa lehdissä tai jonkun toisen yllä. 

Kokeile vaikkapa punaista ja huomaat sen voiman!

 

 

 

MATKAKUUME

Osuu ja uppoo, ihan hirmuinen kaukokaipuu on täälläkin.

Lievittäkäämme kaipuutamme lukuisin vanhoin matkakuvin, tee niistä video tai teetä kauniit kuvasi kirjaksi tai valokuviksi. Kun kokoat niitä kasaan ja teemoihin, huomaat palaavasi jokaisen otoksen kohdalla muistoihin ja ihanaan matkaasi. 

Kuinka ihanaa ja helppoa niitä onkaan järjestettyinä, videoina tai kirjoina myöhemminkin katsella tai näyttää ystäville!

Tee virtuaalimatkoja netissä. Monet järjestävät nyt nettimatkoja eri kohteisiin. Lue matkailuaiheisia blogeja tai etsi tietoa ja kirjallisuutta tulevaisuuteen, seuraavasta matkakohteesta.

Tee rakastamasi maan ruokia kotosalla. Kuuntele kyseisen maan musiikkia, laula mukana ja keinuta lannetta 🙂

 

 

YKSINÄISYYS 

Tämä on todellinen ongelma. Lapset ja aikuiset ovat eristettyinä ystävistään, harrastukset ovat lähestulkoon säpissä ja kontaktit minimissä. Tähän ei ole helppoa vastausta, mutta nykyteknologia mahdollistaa facetimen, teams ja zoom-tapaamiset, skype-puhelut ja tietenkin perinteiset puhelut. 

Tee treffejä ulkoilemaan, ilahduttakaa toisianne vuoroviikoin tuoreilla leivonnaisilla, hanki kotieläin 😉 Koiran omistaja ei ole yksinäinen, koska sitä pitää lenkittää ja lenkillä tapaa aina uusia koirasi ihastelijoita! 

Kodittomia kissoja ja kissanpentuja saa ilmaiseksi kissojen katastrofiyhdistyksestä ja koiranpentujakin on mukavasti tarjolla, tosin nämä ovat pitkäaikaisia ystäviä ja vaativat todellista vastuuta ja harkintaa – olemmeko sitoutuneita huolehtimaan ja rakastamaan heitä seuraavat 20 vuotta.

Mene luistelemaan, hiihtämään tai kävelemään paikkoihin joissa turvaetäisyydellä näet ja tapaat muitakin ulkoilevia ihmisiä.

 

 

KETUTUS

Saa ketuttaa ja jos ketuttaa tai hatuttaa, sen saa sanoa ääneen! Sen jälkeen täytyykin sitten alkaa miettiä ratkaisuja, miten se ketutus ja hatutus selätetään, ettei se jää arvokkaaseen elämäämme päälle.

Tyytymättömyyden tunnetila jää nimittäin superhelposti päälle ja vallitsevaksi olotilaksi. Sitten ei ole enää kellään kivaa, ei itsellä, kanssaihmisillä eikä kotieläimilläkään. 

Valitse olla iloinen ja tyytyväinen. Valitse ainakin yrittää. Kiitollisuuden aiheita on niin paljon jokaisella ympärillään ja niitä on vaikea huomatakkaan, kun asiat ovat oikeastaan aikas hyvin. 

Meillä on maassamme rauha ja hyvä sosiaalitoimi (?) mitä nyt sotea väännetty vuositolkulla, mutta ymmärrätte idean, katto pään päällä, sopivaisesti puhdasta ruokaa valittavana, lämmintä puhdasta vaatetta pukea ylleen, puhdasta vettä juotavaksi jne…

 

 

JOTEN EIHÄN HATTUILLA ENÄÄ JA KÄÄNNETTÄÄN KETTUKIN VINOON – MENNÄÄN YHDESSÄ LUOTTAVAISINA KOHTI HUOMISTA JA TULEVAA! 

 

RAKKAUTTA JA VOIMIA KAIKILLE TEILLE <3

 

Joka aamu on armo uusi ja tästä tulee hyvä, taianomainen ja kaunis päivä! En ole ennen nähnytkään sitä!

 

 

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA, INSTASSA JA TIKTOKISSA

Pukeutumisen iloa ja helppoutta!