SINÄ OLET KAUNIS – TÄSSÄ JA NYT – TÄNÄÄN – AINA!

 

 

Kauneus ja karisma ei ole sama asia kuin ulkonäkösi, meikkisi tai vaatteesi. Aito karisma, aito kauneus kumpuaa sisismmästäsi ja siitä, että todella olet se kuka olet, aito ainutlaatuinen sinä <3

 

 

Aika monella on varmasti mielessään jokin omaan ulkonäköön liittyvä kompleksi, joka on lähtöisin todella kaukaa vaikkapa lapsuudesta. Joku on sanonut, esimerkiksi koulun opettaja tai lähisukulainen, joskus kauan sitten sinulle jotakin perin ajattelematonta ja se on jäänyt mieleesi kummittelemaan koko elämäsi ajaksi.

 

 

Tästä on paljon todisteita moniulotteisesti;

* Hyvän lauluäänen omaava ihminen ei juuri koskaan laula, koska ei muka osaa laulaa, koska opettaja alaluokilla sanoi; älä vaan M laula, parempi kun pidät suusi supussa, sillä sieltä tulee ulos vain variksen raakuntaa…

* Tai vaikkapa tahaton heitto aikuiselta, kun serkukset asettautuvat autoon mennessään huvipuistoon; ei R mahdu teidän kanssanne takapenkille, koska se on niin iso, R istuu edessä…

 

 

*Äiti kaupassa myyjälle; V.llä on niin iso pää, ettei sille mitkään hatut päähän mahdu…

Joten vanha sanonta pätee täydellisesti edelleen: ”Täytyy ajatella mitä sanoo, ettei yhtäkkiä sano mitä ajattelee!”

 

 

Jos hieman yleistetään, naisella on aina jotakin sanottavaa kehostaan. Kehokuva on kovin vääristynyt lähes joka vuosikymmenellä. Nuori pieni tyttö on lapsuudessa kehoonsa tyytyväinen, jopa rakastaa kehoaan kaikin tavoin, samoin vanhuusikää elävä eläkeläinen. Mihin katosivat kehotyytyväisyyden vuodet tästä välistä?

 

 

RAKASTATKO KEHOASI? MIKSI ET?

 

 

Tutkimusten mukaan viimeistään 15-vuotiaana nuori nainen alkaa kyseenalaistamaan kehoaan, mikään ei ole niinkuin juuri sillä hetkellä haluaisit!

 

 

Vertaillaan muihin koulutovereihin, sosiaalisen median tähtihahmoihin, musiikkivideoiden puolialastomana pyöriviin staroihin ja vaikka mitä.

 

 

Se on hyvin tuhoisaa, sillä sinulla on vain tämä yksi keho, sinun ihana kehosi, joka kiltisti palvelee edelleen vaikka on saanut päälleen kaikenmaailman halveksunnat, syljennät ja moittimiset. Jatkuvaa vahtaamista ja syyllistämistä tavalla tai toisella.

 

 

Kehosi, joka on kestänyt vaikka mitä; aktiiviliikuntaa, raskaudet, synnytykset, mahdolliset kirurgiset toimenpiteet, lukuisat laihdutukset, takaisin lihomiset ja silti se pelittää.

 

 

OLISIKO KEHOSI NYT VIHDOIN AIKA SAADA KIITOLLISIA SANOJA JA KEHOPOSITIIVISUUTTA OSAKSEEN?

Millaisia kiitollisia sanoja ja kehuja kirjoitat tämän paketin sisälle omalle kehollesi? Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tunne kehossasi jokainen kirjoittamasi lause, se on kovin voimaannuttava kokemus!

Joskus ehkä uskallat avata paketin ja lukea nuo kirjoitukset itsellesi ääneen. Keho kuulee joka sanan ja rakastaa!

 

 

Nyt on aika aloittaa vaaleanpunaiset rakkauden päivät tämän hyvin erilaisen vuoden päätteeksi ja vaalia niitä koko loppuelämä!

 

 

* Anna itsellesi armoa hyvä ihminen, sinä olet kaunis nyt ja aina!

* Pidä parempaa huolta päivittäin ihanasta rakkaasta kehostasi venyttelemällä, hieromalla, silittelemällä, liikkumalla

* Kehu ja kiitä <3 niin kehoa kuin itseäsikin

* Muista, että liikunta on endorfiinejä ja hyvää oloa – ei pakkopullaa!

* Hyvä ruoka on rakennusaineita ja ylläpitää tasaista verensokeria sekä jaksamistasi

* Herkut ja hyvä viini ovat täysin sallittuja nautintoja, elämän helmiä <3

 

* Muista kaikenlainen lepo rakkaalle kehollesi. Lepo liikunnasta, tekemisestä, suorittamisesta, musiikista, ystävistä jne…Makaa selälläsi lattialla tai lumihangessa ja sulje silmäsi. Siinä on tämän hetken askare 😉

 

* Älä kuuntele muiden negatiivisiä mielipiteitä

* Sinun kehosi, sinun sääntösi, jos sinä olet tyytyväinen, kaikki hyvin

* Unohda vaaka ja sen kyttääminen

* Unohda ihanteet, tärkeää on, että olosi on hyvä ja sinunlainen

 

 

* Nuku hyvät yöunet

* Kuuntele omaa kehoasi, se kyllä kertoo mitä juuri tänään tarvitset

* Unohda sanat pitäisi, sitten kun, joskus, kun…

 

OLE LÄSNÄ, TÄNÄÄN, NYT JA TÄSSÄ!

 

 

Tämä hetki tässä ja nyt ovat niin voimakkaita sanoja, että kokeileppa sanoa näitä sanoja usein ääneen tai mielessäsi. Niiden voima on huikea.

 

 

Samanaikaisesti hengitä pari syvää rauhallista hengenvetoa, si-sään ja uuuuu-los, sisään ja ulos – juuri noin! Olet helpoin keinoin taas maadoittunut tähän hetkeen!

 

Vahva, terve, voimakas, jaksava, energinen, rakastettu, tarpeeksi hyvä, kaunis kehosi palkitsee sata kertaa enemmän sinua kokonaisvaltaisesti kuin pieni pylly, timmit vatsalihakset, napakat allit jne.

 

 

Testaa ja huomaa, kuinka suuri merkitys kehopositiivisuudella on koko olemukseesi ja elämänlaatuun.

 

 

 

Jos joku kehtaa sanoa sinulle, ettet ole kaunis. Käänny kannoillasi ja kävele pois, niin he voivat nähdä upeasti keikkuvan huikean peffasi. Otetaan oppia karvaisilta ystäviltämme 🙂 Hau hau ja vau!

 

 

Kannetaan kehomme siis ylpeänä oli se minkäkokoinen tahansa ja nautitaan olennaisesta eli elämästä tässä ja nyt!

 

 

SINUN EI TARVITSE MUUTTUA OLLAKSESI KAUNIS <3

 

 

 

Nyt tulevien joulunpyhien aikana on aikaa itselle. Kehu ja kiitä rakasta kehoasi. Helli sitä hyvillä vaaleanpunaisilla unilla, herättele makunystyrät nauttimaan ihanista ruuista ja herkuista, anna silmille jumppaa lukemalla kivoja kirjoja tai katsomalla hömppäleffoja, naura ja nauti! Ole läsnä läheisillesi – se on paras lahja heille ja itsellesi <3

 

 

IHANAA JOULUNAIKAA SINULLE JA LÄHEISILLESI – KIITOS, ETTÄ OLET LÖYTÄNYT MEIDÄT!

 

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA, INSTASSA JA TIKTOKISSA

 

Pukeutumisen iloa ja helppoutta!