Onko sinulla kevättä rinnassa, niinkuin sanonta kuuluu?

 

Ehkäpä oikeammin olisi kysyä, onko mielesi ja kotinurkkasi valmiit kevääseen?

 

ILON, VALON, AURINGON JA ENERGIAN VAPAUTTAMISEN AIKAAN!

 

MILLAINEN ON TÄMÄNHETKINEN MIELESI JA MILLAISIA POLKUJA SINULLA ON MIETITTYNÄ VALMIIKSI TULEVAISUUTEEN?

 

Väkisinkin mieli on monella varmasti harmaansävyinen ja varjot ovat tulevaisuuden yllä. Koronatilanne on kestänyt aivan liian pitkään, kotoilukiloja on ehkä kertynyt ja kotinurkat alkavat ahdistaa lisääntyvän valon myötä. Työt ovat tulleet kotiin ja vallanneet sieltä ennalta-suunnittelemattoman paljon tilaa!

 

 

Tulee ehkä tunne, että

 

PITÄISI * PITÄISI * PITÄISI * PITÄISI * PITÄISI * PITÄISI 

 

* siivota,

* järjestää kaappeja,

* tehdä ergonominen työnurkkaus,

* alkaa laittaa pihaa,

* siivota parveke,

* pestä ikkunoiden lasit,

 

 

 

 

* huoltaa fillarit ajelukuntoon,

* vaihtaa autoon kesäkumit alle, 

* alkaa käymään mökillä,

* kuntoilla,

* mahtua vaatteisiin

 

TOP TYKKÄNÄÄN – MEIDÄN EI PIDÄ YHTÄÄN MITÄÄN! 

 

 

SINÄ TEET VALINNAT JA PÄÄTÖKSET IHAN ITSE!

 

Koko elämämme on pitkälti omissa käsissämme. Olemmeko järjestäneet elämämme itsemme näköisiksi on hyvä kysymys?

 

Usein vain mennään vuosia niinkuin on alettu menemään, eikä kyseenalaisteta toimintamallia, saati pysähdytä miettimään, antaako tämmöinen elämänmalli minulle enää mitään? Onko tämä elämää, mitä minä haluan elää? Olenko onnellinen?

 

RUUSUNNUPUSTA…

 

 

Ehkä tämän korona-ajan suurin opetus onkin se, että huolellisestikaan suunnitellusta ja organisoidusta elämästä, et voi etukäteen tietää huomisesta juuri mitään sataprosenttisen varmaa!

 

Alamme vihdoin kyseenalaistamaan elämäämme, elämämme laatua, tapaamme tehdä töitä, taipumustamme suorittaa monia asioita ja itse elämä voi jäädä hups vaan, siinä sivussa elämättä.

 

John Lennon on aikanaan viisasti asian ilmaissut näin:

LIFE IS WHAT HAPPENS TO YOU WHILE YOU ARE BUSY MAKING OTHER PLANS 

 

KUKKIVAKSI RUUSUKSI…

 

 

Tämä lause kiteyttää kaiken olennaisen. Sen sijaan, että me niin kiivaasti suoritamme elämäämme, voisimmekin pysähtyä käsillä olevaan tekemiseen ja olla läsnä juuri tässä hetkessä.

 

 

Kaikesta tekemisestä tulee monin verroin antoisampaa, kun olet tilanteessa läsnä. Kahvitauko, lepuuttaa mielen ja sielun, sehän sen tarkoitus olisi – kahvi maistuukin taivaallisen hyvältä!

 

Jopa siivoaminen onkin yhtäkkiä kivaa, kun sitä siivittää mieleisellään musiikilla ja antaa sille ihan oman keskitetyn aikansa. 

 

JA LOPULTA RUUSUTARHAKSI!

 

 

MUOTI-ILMIÖ MULTI-TASKING ON HYVÄÄ VAUHTIA MUUTTUNUT MULTI-PASKINGINKSI.

 

Tehdään kaikkea ja paljon – samalla kertaa ja mistään ei valmistu kunnollista lopputulosta, jos valmistuu edes sitä lopputulosta! Sorrutko sinä tähän? 

 

Vastaus on  varmastikin kutakuinkin niin, että me kaikki sorrumme.

 

 

Tottakai, joskus täytyy vain suoriutua monesta asiasta kerralla ja elämässä on usein tapana käydä niin, että kun alkaa tapahtua, niin kaikki iso tapahtuu kokolailla samassa rytäkässä.

 

 

Miksi näin? Siksi, että kun yksi asia muuttuu, siitä alkaa positiivinen tai negatiivinen muutosten vyöry, joka alkaa mennä itsestään eteenpäin, kuin lumipallo.

Jos asia on positiivinen, sitä ei liene tarvetta jarruttaa, mutta negatiivinen vyöry, jyrää äkkiä alleen. Siinä on sitten taas hyvä mahdollisuus, tehdä muutoksia elämässään, mutta se vaatii uskallusta ja päätöksen. Pisteen!

 

 

MITEN TÄMÄ KAIKKI LIITTYY ASUSTAMOON?

 

Paljonkin, sillä olemme itse tämän koronailun lomassa huomanneet, kuinka paljon aikaa, mietintää ja energiaa menee kaikenlaisen tavaran ylläpidossa.

 

Esimerkiksi: Jos sinulla olisi minimalistisempi, järkevästi suunniteltu vaatekaappi, aikaa ei menisi 

 

* talvivaatteiden poislaittoon,

* kesävaatteiden esille kaivamiseen,

* pesemiseen ja silittämiseen,

* uusien säilytyspaikkojen etsimiseen ja järjestämiseen,

* pakkaamiseen ja pettymiseen, kuinka joku on mennyt varastossa melkein pilalle,

* kuinka suurin osa vaatteista ei mahdukaan enää päälle,

* mikään vaatekaapeissa roikkuvista vaatteista ei ole enää ajankohtaisia

* vaatteet eivät sovi keskenään yhteen eli niistä on hankala muodostaa asukokonaisuuksia 

 

 

Jos ei olisi sellaista määrää erityylisiä vaatteita, kenkiä, laukkuja, huiveja, vöitä – mitä omistamme (tavaraa on yhtäpaljon kuin kinofilmiaikaan filmejä ja kuvia kahden viikon etelänmatkalta 🙂

 

Niin kaikkialla olisi tilaa, kaikki vaatteet ja asusteet palvelisivat sujuvasti  ympäri vuoden vuodenajoista riippumatta sekä kaapeissa olisi vain ja ainoastaan päälle sopivia, kauniita, istuvia ja sinunnäköisiä vaatteita ja asusteita.

Kuinka kätevää! Kaikki nähtävissä, hallittavissa samalla silmäyksellä. Kaikki sopivat toisiinsa ja pukeutuminen on kivaa, nopeaa ja aina tyylikästä sekä varmaa!

 

 

Olemme itse ottaneet nyt konmaritus haastetta vastaan ja se ei todellakaan ole helppoa. Omista rakkaista aarteista on todella vaikea päästää irti. Syitä on monenlaisia, jokaisella omansa, mutta selistysten tulva on valtaisa – miksi tämä vaate, laukku, kenkäpari tulee ehdottomasti säilyttää. 

 

No käytätkö sitä? Eeeen, mutta ehkä joskus käytän. Turha mun silloin on lähteä kauppaan ostamaan vastaavanlaista…

 

Sitä päivää ei koskaan tule, että ottaisit käyttöösi jonkun vuosia hillotun tuotteen. Kyllä sinä haluat aina laittaa yllesi uusimmasta päästä olevia hankintojasi ja yhdistää ne kivasti samalla hengellä, eikä laittaa linttaan astuttuja maiharikenkiä vuosien takaa jalkaasi. Olemmeko kovin väärässä?

 

ANNA AMMATTILAISEN RAIVATA VAATEKAAPPISI JA NURKKASI – SE KÄY KÄDENKÄÄNTEESSÄ JA NOPEASTI!

 

 

KESÄ ALKAA KIVOISSA MERKEISSÄ!

 

Vaatekaapin raivaus

 

Se vapauden, väljyyden, raikkauden, tilan ja hallinnan tunne tavaroihisi ja kaappeihisi tuo takuulla niin hyvän mielen, että olet valmis jatkamaan itsekin perkausta aika pian, toivuttuasi vuosikausien tavaralastistasi. Tänä on melkein lupaus, että näin tulee käymään!

 

 

KIITÄT RAIVAUKSESTA JÄLKIKÄTEEN JA JATKAT RAIVAUSTA LÄHES TAKUUVARMASTI ILOLLA ITSE!

 

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA, INSTASSA JA TIKTOKISSA

Kokonaisvaltaisen ulkoasupäivityksen iloa ja helppoutta!