Kuten aiemmin jo kerroimme, Annella on hallinnollinen työ, jossa hän tarvitsee pääosin asiallisia vaatteita, mutta leikkisyyttäkin voi pukeutumisessa harrastaa, jos työpäivän luonne sen sallii. Asialliset työasut ja -yhdistelmät ovat Annella hallussa, mutta olisi kiva oppia yhdistelemään työssä käytettäviä ylä- ja alaosia erikseen ja vapaa-ajallakin. Otimme siis haasteen vastaan ja lähdimme rakentamaan yhdistelmiä vapaa-aikaan ja rennompaan työpäivään, Annen työvaatteiden osista ja jo valmiina kaapissa odottelevista uusista vaatteista, joita hän on nyt laihtumisen myötä hankkinut yhtäkkiä hurjan paljon eikä ole ehtinyt niitä vielä käyttämään ja miettimään, mihinkä ne sopii?

HAASTE NRO 1 – PUNAINEN SIISTI BLAZER

Tämä on klassisen upea vaatekappale, joka voisi löytyä vaikkapa jokaisen vaatekaapista. Pirteä, tyylikäs, asiallinen ja rento yhtaikaa, tässä ratkaisee, kuinka blazerin asustat ja puet.

Asu 1.

 Yhdistimme Annen uudet hankinnat; ihanan puuvilla kukkapaidan ja mageet kesäiset porkkananmalliset farkut, joiden lahkeita käärimme hieman ylöspäin.  Tästä muodostui ensimmäinen uusi rennompi look, jolla voi kuulemma mennä myös töihin.  Lisäsimme punaiset tossut ja punaisen vyön – asu on valmis hurmaamaan ihmiset ja herättämään huomiota.

Asu 2.

Yhdistimme rennon, harmaameleeratun, tummansiniprinttisen teepaidan ja vaaleat puuvilla-chinokset, joiden lahkeita jälleen rullasimme hieman ylöspäin. Vyö valittiin ruskeana ja asu on valmis, mielenkiintoinen ja rento. Tälläkin voi mennä Annen mukaan töihin, mutta toimii oikein hyvin vapaa-aikaan. Huomioi, että riisumalla blazerin, asu muuttuu täysin rennoksi. Tai niin kuin vielä testasimme, laittapa tummansininen blazer punaisen sijaan, fiilis muuttuu heti syksyisemmäksi. Tämä jakku on myös asiallisen työhousupuvun yläosa – tässä nyt irrallaan.

HAASTE NRO 2 – VAALEANSINISET JAKKUPUVUN RUUTUHOUSUT

Nämä housut ovat melko villit, mutta kuitenkin klassiset. Jakun kanssa yhdistettynä vaatii luonnetta kantaa tämä kokonaisuus. On hyvin nopeasti Pelle Hermannin -asu. Tämän kokonaisuuden kanssa saa siis olla tarkkana. Nyt irrotimme housut jakusta ja saimme mielestämme kivoja uudennäköisiä kokonaisuuksia, joissa Anne sanoi viihtyvänsä.

Asu 1.

Puimme valkoisen puuvilla/strech -topin housujen pariksi ja siitä lähdimme rakentamaan raikasta siistiä asua. Pariksi löytyi jälleen uusi hankinta, vaalea puuvillafarkkupaita. Koska housujen leikkaus oli superkaunis ja housut Annelle täydellisesti istuvat, päätimme jättää topin housujen päälle, ilman vyötä. Asusta tuli kevyt ja raikas, aivan kuten tavoitteemme oli. Lisäsimme raskaat ja laadukkaat mustat maiharit sekä mustan ison ja asiallisen virtaviivaisesti leikatun laukun. Tyyli oli valmis.

Asu 2.

Anne pyöräilee mielellään ja tämä asu sallii pyöräilyn myös töihin. Takki tarvitsee kuitenkin olla matkassa, jos pyörällä mielii liikkua, joten lisäsimme mustan istuvaksi leikatun pidemmän bleiser-mallisen nahkatakin.  Tämän Anne on hankkinut kierrätettynä, joten tämäkin vielä uusi tuttavuus eli ei ole ollut hänellä käytössä. Tämä siis jo vanhahko laadukas nahkatakki, joka vain paranoo käytössä.  Nahkatakki tuo särmää, muuten hillittyyn kokonaisuuteen. Pyörä oli sattumoisin kuvauspaikalla ollut vanha fillari. Annen omat pyörät ovat aivan toista luokkaa, pro-fillareita 🙂

Asu 3.

Sama sininen ruutuhousu, sininen arkkupaita, valkoinen toppi yhdistelmä muuttuu täysin uudeksi asuksi, ottamalla vielä yksi uusi elementti asuun mukaan. Annen pinkki työjakku. Tämäkin jakku on aika värikäs ja näkyvä, vaatii jälleen paljon käyttäjältään. Kuitenkin todella naisellinen, kaunis ja arvokkaan oloinen jakku. Jäänyt vähälle käytölle. Vaikka itse jakku on hyvin asiallinen, niin yhdistettynä tähän harmonisen sävyiseen kokonaisuuteen, jakku ei ole lainkaan liian värikäs tai liian siisti vaan luo juuri sen tarvittavan mielenkiinnon ja reippauden tähän kokonaisuuteen. Jakulle tulee siis käyttöä myös työajan ulkopuolelle, mikä oli Annen toivomuskin. Lisäsimme siistit korkeapohjaiset valkoiset tossut ja rullasimme ruutuhousujen lahkeita hieman ylöspäin, niin Anne on valmis kokoukseen tai kesäterassille.

BONUS – VAALEANSINISEN RUUTUJAKKUPUVUN  YLÄOSA ELI SE JAKKU

Tyylikäs jakku, jota leikkisästi nimittelin jo Pelle Hermannin takiksi, mutta vakavasti puhuen, tämän jakun pukemisen kanssa saa olla varovainen, jotta sävy jää oikeaksi, siksi otimme tähän tämän vielä bonukseksi. Ja täytyyhän teidän nähdä tämä mainittu jakku 🙂

Anne on hankkinut ihania paitapuseroita, nämäkin hyvin persoonallisia ja rohkeitakin. Otimme upean tummapohjaisen, mutta raikasvärisen kuvio kukkapaidan ruutujakun pariksi yläosaan. Aikas magee yhdistelmä vaikkakin villi ajatuksena. Housuiksi valitsimme tummat klassiset farkut, mutta yhtäkkiä ne näyttivät tylsiltä, koska tässä asussa on luonnetta. Asulogi Satu saksi lahkeet italiassa nähdyn idean mukaan ja nyt farkutkin näyttivät mielenkiintoisilta eli jokaisessa osiossa on nyt särmää!

Lisäsimme ruskean vyön, jossa hieman terracottainen ruskean sävy, tukemaan paidassa olevaa terracotta/oranssia kukkaa. Vau! Huikeannäköinen kokonaisuus, jalkaan conssit ja nekin punaiset. Toimii – tämä asu ei jää huomaamatta. Annen ilme kertoo, kuinka mageet ja yllättävät perusfarkuistakin tuli – Oho!

HAASTE NRO 3 – KUINKA KÄYTÄN CAPRIHOUSUJA TAI SHORTSEJA?

Caprihousut ja shortsit mielletään helposti puutarhaan, etelänmatkalle tai huvipuistoon. Ne ovat kuitenkin hyvin katukelpoiset ja jopa työkäyttöön sopivaiset kesällä ja alkusyksystä, keleistä toki riippuen. Tässä asiassa ratkaisee hyvin pitkälle, istuvuus ja räätälöity loppufiilis. Löpsöhousut eivät imartele kenenkään vartaloa eivätkä näytä tyylikkäiltä, ne ovat vain ja ainoastaan puutarhaan taikka mökille; karu totuus Suomessa on kuitenkin aivan toinen, löpsöhousut ovat kaikkialla 🙂 Anne ei omista löpsöhousuja, joten voimme hyvin esittää nämä caprit ja shortsit tässä!

 

Asulogit:

Jos joku nyt miettii, mitkä ihmeen löpsöhousut? niin ne ovat housuja, jotka ovat aivan liian isot, eivät istu mistään, muistuttavat kuviollisia miesten salihousuja, lököttävät peffasta, roikkuvat reisistä ja ovat vielä kaiken lisäksi yleensä aivan liian lyhyet kantajalleen. Valmistettu halvasta materiaalista; polyesteristä tai huonosta viskoosista. Viskoosiahan on myös hyvää ja laadukasta! Tällaiset housut eivät pue ja imartele kenenkään vartaloa, päinvastoin. Muokkaavat kehon muodot väärin ja lihottavatkin, kuminauhavyötärö tekee turhia vekkejä vatsan alueelle ja niin edelleen…Kuka vielä haluaa tällaiset? Ainoa plussa on, että ne ovat hemmetin mukavat ja leppoisat päällä, ei hierrä, ei kierrä – on jopa helppo pierrä 🙂

Asu 1.

Vaalean kitin sävyiset napakat puuvillaiset laatushortsit muuttuvat katukelpoisiksi helposti, lisäämällä vain mielenkiintoisen paidan tai  yläosan. Tässä lisäsimme molemmat, sillä materiaalia löytyi Annen karderoopista. Olihan Anne nyt totisesti ostellut uutta ja hankkinut jopa uudet komerot ja vaatteiden hallintasysteemit kotiinsa, joista vaatteita oli helppo löytää ja etsiä.

Annella upea satiininen kuolainketju -kuviopaita. Tämä on jälleen klassikkokuosinen paita, mutta  yhdistettynä eritavalla kuin on totuttu, paita saa uuden elämän. Tällä kertaa yhdistimme tämän siis shortseihin ja käyttämättömät kauniit ja istuvat shortsit pääsevät töihin tai kaupunkiin ulkoilemaan. Katsokaa kuinka mielenkiintoinen kokonaisuus.

Jalkaan laitoimme laadukkaat mustat maiharit ja lisäsimme Annen laadukkaan tummansinisen työjakkupuvun yläosan, joka taas on jo yksinäänkin kovin tyylikäs ja ylellinen. Yhdistäpä näin, niin saat taas työjakun arkikäyttöönkin. Kiva värikäs täysnahkainen, edullinen matkalta ostettu olanyli -laukku, toimii loistavana mielenkiinnon herättäjänä väreillään ja palaisuudellaan. Mukaan mahtuu kuitenkin kaikki tarvittava. Kiva yksityiskohta, joka myös toimii käytännössä. Napakymppi tulos!

Asu 2.

Taas löytyi upea kuviollinen paitapusero. Anne tunnustautuikin yhtäkkiä paitaostajaksi, mielenkiintoisten paitojen hankkijaksi. Löydämme jatkuvasti uusia hurjakuosisia paitoja hänen kaapeistaan. Villi naiseksi tuo Anne 🙂 sanoisimme. Tämähän on toki musiikkia meidän korvillemme, että joku uskaltaa ostaa hurjia kuoseja ja  vielä käyttää niitä, mutta tässä on juuri se mielenkiintoisen pukeutumisen juju.

Tämä paita mainittiin muuten jo esittelyjaksossa, sillä tämä paita takasi Annelle ihanan juhannuksen surullisen eron jälkeen, paidan nimi oli siis toiveikas juhannus. Tämän asun luominen oli helppoa, kitinsävyiset caprihousut vain alaosaksi, ruskea vyö ja ruskea rento laukku. Tällä asulla voi lähteä mihin vain; festareista työpaikalle. Kengistä kiistelimme hieman, sillä Anne rakastaa myös lipsuja eli kenkiä, joita me emme miellä kengiksi. Tässä tapauksessa jalkaan hyväksyimme nyt – ne niin rakkaat Birkenstockit, joita Annella löytyi monessa värissä ja kuulemma aina yhdet pitää olla myös työpöydän alla, niitä käytetään silloin kun tehdään töitä tietokoneen ääressä ja voi ne vahingossa jäädä vaikka jalkaankin, mutta yleensä hän kulkee käytävillä niillä korkokengillään, jotka siis kopisee, jos se ei vielä ole kaikille tullut selväksi 🙂

.

Jos ilma viilenee ja tarvitaan takkia lämmikkeeksi, Anne valitsee mielellään päälleen jakun sijasta farkkutakin, joita niitäkin löytyi useampi hänen naulakostaan. Katsokaa jälleen, kuinka asun fiilis ja olemus muuttuu, kun lisätään farkkutakki ja vaihdetaan yläosaan klassinen valkoinen kauluspaita. Joka on muuten aina muodikas ja varma valinta. Lipsut jääkööt jalkaan – kylläpä on kesäisen asiallinen nainen valmiina kylille tai töihin. Mitä mieltä Te olette?

Vai olisiko suunta sittenkin niihin puutarhahommiin mökillä? Kaikki käy, aktiiviselle Annelle, mutta näin tyylikkäänä ei välttämättä hänkään halua ranteitaan juuri nyt upottaa multaan, vaan autella sitten vaikkapa kevyemmin harjanvarressa tai kottikärryillä tuuppien…

HAASTE NRO 3 – KUINKA KÄYTÄN CAPRIHOUSUJA TAI SHORTSEJA?

Nämä housut ovat jääneet nyt suomalaiseen mieleen. Ja katukuvaan melkeinpä pysyvästi. Näitä näkee halpoja kalsarimaisia malleja, lähes harmaiksi loppuun pestyjä malleja, lököttäviä malleja ja kaikkea siltä väliltä ihmisten jaloissa. Nämä olivat Annellekin kysymysmerkki, ostettu on ja houkuttaa pukea ylle, mutta kuinka? Ovatko vähän liian rock? Ja viihdynkö kuitenkaan nämä päällä? Olivat kysymyksiä, joita Anne meille esitti. Päätimme siis ottaa nämäkin mukaan, sillä housuina nämä ovat jälleen laadukkaat ja ehdottoman napakat sekä pikimustat. Näissä housuissa on juuri oikeanlainen hengittävä materiaali ja hyvä strech, joka vain liukuu jalkoja myöden, tukien niitä.

Asu 1.

Edellisestä osiosta tuttu farkkutakki inspiroi meitä rakentamaan asun. Annella löytyi -yllätysyllätys- jälleen upea musta sifonkinen, hieman läpikuultava kauluspaita, jonka viimeisteli tekonahkakaulukset ja -nappilista. Kaikessa mielenkiintoisuudessaan ripaus asennetta ja naisellisuutta, jopa hienostunutta seksikkyyttä! Tätä voisi käyttää aivan sellaisenaan, rintaliivit saavat nykyään hieman näkyäkin, mutta Anne koki, että kaipaa alle jotakin. Valitsimme valkoisen puuvilla/strech -topin ja tämä oli loistava valinta, sillä alaosa on niin rock. Tämä valkoisuus hieman hillitsee ja rauhoittaa kokonaisuutta. Valkoiset siistit ja puhtaat tossut jalkaan, täysin erilainen – naisellinenkin- laukku kainaloon ja menoksi. Ei yhtään näytä tuhmalta tämä asu. Vai mitä olette mieltä?

Asulogit:

Mielestämme nämä housut ja muutkin nahkaa muistuttavat housut täytyy osata pukea ylle naisellisen oikein, jotta ei anna väärää mielikuvaa varsinkin tuolla yöriennoissa liikkuessaan, joissa  tämän tyyppisiä housuja juuri näkee paljon käytettävän. Älä yhdistä nahka- tai keinonahkahousuja koskaan punaiseen väriin, harkitse tarkoin yläosan pituus ja malli!  Tähän asuun toimisi myös erittäin hyvin valkoinen kauluspaita tai jokin täysin vastakohtainen materiaali, kuten erimerkiksi pörröinen neulosviitta tai neule.

Asu 2.

Toinen täysin jopa työelämään sopivainen look rakentui Annen räätälöidystä mustasta työssä käytettävästä tyylikkäästä kreppijakusta. Tämähän oli  se Annen perimmäinen toivekin,  jotta saisi yhdistettyä työvaatteita myös arkikäyttöön.

Tämä oli suorastaan helppo, ei tarvinnut vaihtaa kuin tuo musta kreppijakku farkkutakin tilalle ja riisua pois musta sifonkipaita. Lisäsimme raikkaan tyylikkään virtaviivaisen merkkilaukun ja valkoinen toppi sai jäädä raikastamaan ilmettä. Tällä asulla voi mennä aivan mihin vain.

Asulogit:

Klassisen mallinen musta laadukas jakku tai bleiseri on varma ostos. Sille löytyy monta eri käyttötarkoitusta ja tilaisuutta. Kun hankit laadukkaan version, se palvelee sinua monia vuosia eikä uutta tarvitse hankkia jokaiseen eri menoon.

Pieni lisäys huulipunaa, jota Anne ei juuri kaan käytä ja aurinkolasit silmille, niin upea nainen on valmis lähtemään monenlaisiin menoihin…

Asulogit:

Annen karderoopi on kaikella tavalla hallinnassa, sieltä löytyi nyt tähän hetkeen ja tulevaisuuteen lähes kaikki tarvittavat tuotteet. Neuvoimme Annea hankkimaan ainoastaan valkoiset perustossut sekä kaksi laadukasta perus teepaitaa, valkoisen ja mustan.

Kokonaisuutena vaatteita on hänellä nyt ehkä liikaa, sillä muodonmuutos on käynnistänyt myös shoppailuhalut. Nyt hän sai kuitenkin monta uutta yhdistelmää käyttöönsä sekä töihin että vapaa-aikaan.  Ehkäpä teemme karderoopin raivauksen hänen kodissaan vielä tulevaisuudessa eli raivaamme kaikki käyttämättömät vaatteet pois, joihin emme keksi yhdistelmiä tai Anne ei vain tule käyttäneeksi joitakin vaatteita. Tämä vapauttaa kovasti mieltä ideointiin ja luovaan pukeutumiseen.

Olipa ihana kuvaussessio iloisen ja helposti kuvattavan Annen luona, kiitos Anne – ehkäpä saavumme joskus toistekin luoksesi!

On siinä materiaalia, mistä valita 🙂 KITOOOOOS!

Nämä kaikki kuvissamme esiintyvät vaatteet ja asusteet ovat asiakkaidemme omia.  Löytyivät heidän vaatekaapeistaan käyttämättöminä ja hyljättyinä. Tarvittiin asulogit ulkoiluttamaan upeita käyttämättömiä vaatteita.

Tulemme mielellämme tekemään taikoja myös sinun luoksesi. Kerromme tarinasi sivuillamme, jos annat siihen suostumuksesi.

Nyt on aihetta juhliin!

Haluaisitko sinäkin oppia yhdistämään kaikkea mitä vaatekaapissasi on? Me autamme! Työ- ja vapaa-ajan vaatteet on turha pitää erillään.  Ota yhteyttä: asu(at)asustamo.fi