Tänä syksynä sinä onnistut vaatehankinnoissasi ja sinulla on aina päällepantavaa! Olet iloinen lookistasi ja vaatetuksestasi. Me paljastamme sinulle, muutamia rahanarvoisia ja ajattelua herättäviä vinkkejä. Jos jokin ajatus jää näistä mieleesi pysyvästi, tämän blogin tarkoitus on pyhittynyt!

 

 

 

”Muoti on niin henkilökohtainen, moninainen ja pukeva, että jokainen voi keksiä monenlaisia yhdistelmiä ja uutuuksia. Hattu voi olla enemmän tai vähemmän kaareva, kaksi- tai kolmekulmainen, seuraten kunkin aistia, päänmuotoa ja hiuslaitteita”

Muotikuvasto kesäkuu vuodelta 1929

 

 

VALITSE TYYLISI – KUNNIOITA AINOASTAAN JA VAIN SITÄ!

 

 

Aloita pukeutumaan aina miettimällä miten elät ja mitä haluaisit itsestäsi ilmentää muille.

 

Pukeutuminen on yksi paras keino ilmaista kuka olet. Kysy itseltäsi, pukeudutko niinkuin haluat vai kuinka muut haluavat? Mieti millaista elämää päivittäin elät ja millaisiin vaatteisiin sinun elämäntyylilläsi on eniten tarvetta.

 

Aivan turha omistaa kasapäin juhlavaatteita, jossei koskaan käy juhlissa.

 

Jos elämäsi on urheilullista aamusta iltaan, et tarvitse jakkupukuja ja villakangastakkeja 🙂

 

 

TUNNISTA VAATTEITTESI MUODOT JA MITTASUHTEET – ÄLÄ POIKKEA SIVURAITEILLE!

 

Kun olet pohtinut, kuinka haluat sinut nähtävän tai millaista elämää pääosin elät, on aika miettiä minkä malliset vaatteet imartelevat sinua ja vartaloasi parhaiten.

 

Vaatteiden mallilla, istuvuudella, kuvioilla ja väreillä pystytään todellakin muokkaamaan kehoa monin eri tavoin. Lisäämään pituutta, kaventamaan keskivartaloa, pienentämään tai suurentamaan takapuolta, päätä jne.

 

 

UNOHDA KOKOLAPPU – KUKAAN MUU EI NIMITTÄIN NÄE SITÄ JA SE EI MÄÄRITÄ SINUA MITENKÄÄN!

 

On aivan yhdentekevää millainen kokonumero vaatteessasi on ja onko se ostettu miesten-, naisten- tai lastenosastolta.

 

Jos vaate ei istu sinulle, se on silloin jo hukkaostos, koska se yksinkertaisesti ei tunnu päällä mukavalta.

 

Suomalainen peräänkuuluttaa ennenkaikkea mukavuutta.

 

Vaate, joka vaatii kokoajan järjestämistä, nykimistä, kiristää tai puristaa – jää kaappiin! Lisäksi vääränkokoinen vaate menee helposti rikki, joten ota mieluummin isompi koko, mutta ei lainavaate. Liian iso ei myöskään imartele eikä pienennä ketään vaikka moni niin luuleekin!

 

 

SUOSI AJATTOMIA VAATTEITA – VAATEKAAPPISI PÄIVITTYY TYYLILLÄ!

 

 

Kun tyylisi on selvillä on helppo alkaa etsiä ajattomia käytännöllisiä vaatteita.

 

Ajattomia ovat klassinen musta ja vaalea bleiseri, tummat ja vaaleat farkut, muutama perus t-paita, klassinen mekko, kaksiosaiset twinsetit, poolot, farkkupaidat.

 

Asusteissa iki-klassikkoja ovat konstailemattomat täysnahkaiset laukut ja kengissä täysnahkaiset loaferit, ballerinat, nilkkurit ja siistit nahkatossut.

 

 

SATSAA LAATUUN – SINULLA ON SIIHEN VARAA!

 

Mieti kauanko haluat iloa uudesta vaatteestasi. Jos on kyseessä hetken värihalu ja yksinkertainen tuote, voit sellaisen hankkia edullisestikin, koska tiedät ettet käytä sitä kauaa.

 

Jos olet kuitenkin hankkimassa monen työvaiheen vaatetta kuten ulsteria tai bleiseria satsaa ihmeessä laatuun.

 

Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, kuuluu sanonta. Laadukas vaate palvelee vuosikausia. Trendikkäillä asusteilla uudistaa klassisen ”jo vanhan” vaatekappaleen kädenkäänteessä.

 

 

 

ÄLÄ HIMOSHOPPAILE – SÄÄSTÄT TUHANSIA PUOLESSA VUODESSA!

 

 

Lopeta himoshoppailu, pikashoppailu, kaupoilla kierteleminen huvinvuoksi, sillä sieltä tarttuu aina jotakin matkaan. Tämä on päivän selvä! Se on uutuuksien ja esillepanojen pääasiallinen tarkoitus – saada sinut haluamaan juuri tuo esillä ollut asu.

 

 

Jos ostat/hankit uuden vaatteen tai asusteen, muista että sinulle tarvitsee tulla ihan polttavan voimakas halu pukeutua juuri tuohon asukokonaisuuteen, siis vaikka joka päivä ja useasti <3

 

Vaatteen pitää tuoda sinulle sellainen tunne, että tähän pukeutuminen on ihanaa, tuo sinusta parhaat puolet esiin ja tunnet itsesi jotenkin erityiseksi käyttäessäsi tätä vaatetta! Huom! Tunne täytyy tulla käyttämisestä – ei omistamisesta 😀

 

 

Asu, joka on niin ihana ja ylellinen, että ihan rakastat sitä, luo oikeasti sinulle itsellesikin mielihyvää ja paremmuuden tunnetta sekä varmuutta.

 

Tämä on tutkittu asia. Kun olet oikein mieleisesti pukeutunut, ihmisetkin nauttivat sinusta, koska itse nautit. Sinua on helpompi lähestyä ja ihmiset tykästyvät sinuun. Säteilet!

 

Ja sitten vielä kehdataan sanoa, että rumat ne vaatteilla koreilee tai vaatteet ovat ihan turhaa hömpötystä tai mitä sitä mitään uutta ostamaan kun vanhoja rättejä on kaapit väärällään.

 

 

LUOTA AMMATTILAISEEN – AMMATTISILMÄ EI EREHDY JA ON JOKA EURON ARVOINEN!

 

 

Käytä asukokonaisuuksia suunnitellessasi – ammattilaista – edes kerran elämässäsi. Siihen maksettu raha tulee säkkitolkulla takaisin.

 

Jos nyt omistat säkkitolkulla käyttämättömiä vaatteita, voit ajatella, että vuosien saatossa turhien huonolaatuisten vaatteiden sijaan sinulla on samat säkit täynnä rahaa – muihin elämäsi osa-alueisiin – juurikin sen ansioista, että ymmärrät kehosi mittasuhteet ja olet oivaltanut, millaisia vaatteita sinun kuuluu hankkia ja mistä.

 

 

Kun löydät hyvän liikkeen, tunnet heidän mallinsa ja kokonsa, asioi aktiivisesti siellä.

 

Jos jokin ihana uusi tai jo kaapissasi oleva asu ei istu, mutta tykkäät siitä kovasti, etsi hyvä ompelija, korjauta se! Voit myös teetättää hyväksi havaitulla kaavalla mielivaatteesi useassa eri värissä ja kankaassa, näin olet aina tiptop ja vältyt etsimästä vaatteita kaupoista.

 

 

UNOHDA VAKAVUUS JA LEIKITTELE – TEE ITSESI NÄKYVÄKSI JA UNOHDA MUSTASSA PIILOILU!

 

Mikään ei ole niin inspiroivaa ja hullunhauskaa kuin vaatteet, värit, asusteet, laukut ja kengät.

 

Vaikka on olemassa etikettejä ja sääntöjä kuinka kulloinkin tulisi pukeutua, ne ovat tänä päivänä vain suosituksia.

 

On täysin luvallista käydä miestenosastolla etsimässä paitoja tms. tai jos olet pienikokoinen voit löytää parhaat vaatteesi lastenosastolta.

 

Voit yhdistellä todellakin hullunhauskasti ja mielenkiintoisesti ja toteuttaa luovuuttasi ihan mielin määrin.

 

 

Leikittele sävyillä, kuoseilla ja materiaaleilla. Yhdistele vastakohtia ja ompele vaikka verhoista itsellesi ihana mekko. Hanki kirkkaan oranssi pipo ja ruohonvihreät sormikkaat. Miksi verhoutua mustaan, kun maailma on täynnä upeita värejä?

 

Iloa ja energiaa arkeen! Innostu second handeista ja mummun vaateaarteista. Vaarin hattu voi olla just passeli sinun päässäsi syksyllä ja kuinka moni ihaileekaan tyyliäsi ja ideoitasi. Sitä on vaatteilla todellakin lupa tehdä.

 

 

YLLÄPIDÄ JÄRJESTYS VAATEKAAPEISSASI – INSPIROIDU ITSESTÄSI JA PUKEUTUMISESTA!

 

 

Tämä on niin tärkeää. Sinun täytyy osata putsata ja raivata kaappisi aika-ajoin. Suositus on puolivuosittain.

 

Kun sinulla on hyvä järjestys kaapeissasi, tiedät mitä omistat ja sinun on hyvin helppo hahmottaa uusia kokonaisuuksia nopeasti kaapeistasi.

 

Lisäksi sinulla on aina päällepantavaa, joita voi päivitellä trendikkäillä asusteilla ja koruilla hyvinkin edullisesti.

 

 

HUOLTO JA YLLÄPITO – YLELLISESTÄ ON IHANA HUOLEHTIA JA VIETTÄÄ AIKAA AARTEIDEN KANSSA!

 

Kun sinulla on siistit kaapit ja komerot, joissa on rajallinen määrä laadukkaita vaatteita ja asusteita, jotka ovat ehkäpä olleet mielestäsi kalliita, niistä tulee myös huolehdittua.

 

Tuulettele, silitä, pese ja kuosittele vaatteet, varmista, että omistat vain laadukkaita henkareita, joissa vaatteesi pääsevät lepäämään käyttöjen välillä oikeanlaisesti.

 

Puunaa ja lankkaa nahkatuotteet liasta ja pölystä sekä anna niidenkin välillä levätä.

Näin saat vuosikausia kestäviä ystäviä, joista on sinulle paljon iloa!

 

 

Asustamo auttaa sinua kaikissa vaatetukseen, vartalonmuotoon, tyyliin liittyvissä ongelmissa sekä luomaan sinulle elinikäisen tyylipäivityksen ja raivaamaan komerosi – ota rohkeasti yhteyttä nettisivuiltamme osoitteessa www.asustamo.fi

 

 

 

 

ASUSTAMO TOIVOTTAA INSPIROIVAA JA LEIKITTELEVÄÄ SYKSYN ALKUA TEILLE IHANUUKSILLE <3 

 

 

 

 

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA, INSTASSA JA TIKTOKISSA

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin iloa ja helppoutta!