MITÄ KANNATTAA OSTAA VAATEKAAPPIIN SYKSYLLÄ 2020 JA TALVELLA 2021?

   • kooltaan suuri ja harteikas iso blazer

   • leveät farkut ja bootcut farkut

   • suuri neule ja college

   • paksut trikoot ja kuosilliset sukkahousut

   • ribattu vetoketjuneule ja pooloneule

   • strassia, paljettia, tekstiä sisältävät yläosat

   • eläinkuosisia huiveja

   • saapikkaat, bootsit, nilkkurit

   • laadukas villakangastakki

   • hattu

Kaikki kuvat ovat Asustamon ja itse piirrettyjä Teitä varten – hyvät seuraajamme <3

 

Muoti on asia, joka kiertää. Aika ajoin tutut elementit palaavat muodin kuvaan hieman uudenlaisina ja toki teknologisesti älykkäimmin materiaalein, jonka huomaat vaikkapa vaatteen keveytenä.

 

Tämä kausi on kaikenkaikkiaan meille +/- viisikymppisille jo tuttua ja kertaalleen elettyä muotia. Yhtä paluuta, paluuta ja vielä kerran paluuta muodin kuvaan, näitä sanoja tästä kirjoituksesta saa lukea useasti 🙂

Monet tämän hetken muotivaatteista ovat olleet aikanaan itsellämme omistuksessa ja kovassakin käytössä.

 

Suomalaiset usein peräänkuuluttavat mukavuutta pukeutumisessaan, nyt sitä on tarjolla koko karderoopillinen.

 

 

YLISUURI KAKSIRIVINEN BLEISERI KULTAISILLA NAPEILLA

Ylisuuret jakut ja bleiserit ovat lainattuja nyt miesten puvustosta, sillä ne saavat olla hartioista isoja ja ylisuuria. Bleiserit ovat nyt myös pitkiä. 

Tämä kaikki sen vuoksi, että muodissa on tarjota jotakin uutta silhuettia tyköistuvan muodin jälkeen ja saat bleiserin alle mahtumaan kaiken tarvittavan.

KLASSINEN POOLOPAITA

Poolot tulivat kertaheitolla – kaikissa muodoissaan – nyt takaisin. Onko se iki-inhokki vai maailman käytännöllisin vaatekappale, sen päätät sinä!

Poolot ovat muodin kuvassa erittäin laajasti, ohuista puuvilla/strech – malleista, paksuihin pörröisiin neulepooloihin.

Poolokauluksia on sekä väljiä että tiukkoja, korkeita kaksinkertaisia ja yksinkertaisia. Kokeile rohkeasti ja löydä oma mallisi, niin tulet ihastumaan pooloon.

RUUTULLISET HOUSUT

Nämäkin olivat suursuosikkeja jo äitiemme nuoruudessa ja golf-kentillä, mutta ne ovat palanneet monimuotoisesti muotiin. Tarjolla on isoa ruutua, pientä ruutua, lyhyttä ja kapeaa housumallia sekä leveää, väljää ja lyhytlahkeista culottes -housumallia. Kaikki käy!

NILKKURIT

Kenkäpuolella nilkkurit ovat jo olleet muodissa pitkään, nyt on tarjolla edelleen hyvin naisellisia malleja sekä rouheita maiharityyppisiä malleja.

Kaikki nilkkurit voidaan nyt yhdistää monimuotoisesti pukeutumiseen; Rouhea naiselliseen ja klassikko verkkareihin. Pitäisi siis olla helppoa 🙂

 

 

 

 

ELÄINKUOSIT OVAT AINA MUODISSA – JUURI NYT KUITENKIN YKSI TÄRKEIMPIÄ KULMAKIVIÄ PUKEUTUMISESSA!

 

Eläinkuosinen elementti pukeutumiseesi on tällä kaudella supertärkeä. Olemme jauhaneet isosti jo aiemmissa postauksissamme eläinkuosien tärkeydestä ja voimasta.

 

Voit eläinkuosittaa minkä tahansa asustuksesi osan, siis vain pienessäkin mittakaavassa – eläinkuosi luo asennetta ja särmää nopeasti sekä mielenkiintoa pukeutumiseen.

 

ELÄINKUOSIBLAZER

On isosti näkyvä elementti ja aikas villi, kuitenkin ikiklassikko. Se vaan on aina muotia eikä sieltä koskaan poistu.

Moni mieltää sen tätimäiseksi ja naapurimaan naisten vaatteeksi, mutta puepa se trendikkäästi ja uudella tavalla yllesi, niin tulet itsekin ihastumaan kuinka huikea se lopulta on.

LAVENTELIN SÄVYT

Pitkästä aikaa muodissa on myös laventeli ja lilan sävyt. Näille on aina ostajansa.

Tällä värimaailmalla on vuosia ollut omat käyttäjänsä ja he eivät ole halunneet väristään luopua, se on ikäänkuin osa persoonaa. Nyt hekin ovat ajassa kiinni ja muodikkaita 🙂

Tämä lila sävy on äärimmäisen upea ja yllättävän helppo yhdistää moneen muuhun sävyyn. Farkun ja sinisävyjen kanssa se on todella raikas, kamelinruskean kanssa uudennäköinen ja design-henkeä viestivä.

 

VERKKAHOUSUT TAI LÖKÖHOUSUT

Nyt housut voivat olla vaikka kuinka rennot, muodottomat ja väljät.

Yhdistä housusi ennakkoluulottomasti räätälöityyn blazeriin ja siistiin pooloon niin olosi on suorastaan mukava ja äärimmäisen muodikas.

 

 

 

 

FARKKUA SEN OLLA PITÄÄ. FARKKU ON AINA MUOTIA, NYT SE ON SUPERMUOTIA.

 

FARKKUPAITA

Tämä on ikiklassikko vaate. Pesut ja värisävyt vaihtelevat vuodesta toiseen ja me ammattilaiset toki näemme heti jo pesusta, miltä aikakaudelta farkkupaitasi on, mutta nyt – sillä ei ole mitään merkitystä.

Itse asiassa, mitä vanhempi vintage-paita kaapista tai äidin aarteista löytyy, se on huippumuodikas.

 

Kansainvälisten näytösten ”hirvitysasuissa” on puettu kaikkien menneiden aikakausien farkkusävyjä sekaisin, yhteen asukokonaisuuteen eli päästä varpaisiin koko asu farkkua.

Tämä teema on erittäin ajankohtainen, mutta tulee ensi keväänä ja kesänä olemaan – se uusin juttu 🙂

 

VEKKIHAME

Vekkari on myös tuttuakin tutumpi vaatekappale nuoruudesta. Nyt se on ollut taas suurinta hottia jo viimeisen vuoden ja jatkaa vahvana kaikissa erilaisissa materiaaleissa ja sävyissä.

Yhdistä siisti ja ylijuhlava vekkari rentoon yläosaan, saat juhlakauden asuja tällätavoin ympärivuotiseen käyttöön. Tai toisinpäin, kesäinen vekkari yhdistetään paksuun pörröiseen isoon neulepuseroon ja näin kesävaate palveleekin ympäri vuoden. Tämä on ekologista ja kätevää.

SIISTIT TOSSUT

Tossut ovat tulleet jäädäkseen myös klassisen ja aikuisen naisen pukeutumiseen. Viimeistään nyt, kannattaa totisesti käydä shoppaamassa yhdet isohkot tossut.

Tossut ovat nyt suurentuneet mitoiltaan ja alkavat kohta muistuttaa jo ufoja 🙂 Ne ovat erittäin käyttökelpoiset ja mukavat jalassa.

VYÖT

Asustaminen on taas ajankohtaista ja pitkästä aikaa näyttävästi. Huivit, sukat, hatut, vyöt ja korut todella viimeistelevät asukokonaisuutesi ja asusteilla pystyt helposti viestittämään omaa ajatustasi ja tyyliäsi.

Asusteilla voi hullutella ja leikitellä, niin siitä tulee kiwaa 🙂

 

 

 

FARKUT SAAVAT OLLA NYT LYHYET JA LEVEÄT TAI KORKEAVYÖTÄRÖISET MUTSIFARKUT

 

Denimin paluu kaikissa muodoissaan on todella suuri asia.

Tämä teema jatkaa vahvana ensi kesän yli, joten kannattaa käydä penkomassa äidin tai isoäidin jemmat, kirpparit tai secondhandit.

Nyt ei voi olla liikaa farkkua ja mikään vintage-farkku ei ole out of fashion vaan the hit.

Mutsifarkkuja on jo nuorilla näkynyt mitä enenemässä määrin, tulossa on myös porkkanafarkut sekä ylhäältä vekitetyt ylikorkeat farkut, hirveät lumi- ja kivipesut…kaikki käy!

 

ISOHIHAISET ISOÄIDIN PAITIKSET

Madalletut olkapäät, pitkät ja suuret pallohihat, puffihihat ja kaikki hieman teatraaliset yksityiskohdat paitiksissa ovat nyt pinnalla.

Paitis ylipäätäänkin! Paitapuserot pitkästä aikaa mukana trendeissä! Paitikset ovat niin magee monimuotoinen puettava, että hanki ainakin yksi. Valkoinen tai eläinkuosinen.

KORKKARIT

Korkkarit ovat aina muodissa, malli vaihtelee ja muuttuu, mutta totuus on yksinkertainen; korot tekevät naisen.

Nainen kävelee heti ylväämmin, ryhdikkäämmin ja kantaa itsensä kaikella tavalla edustavammin, kun jalkojen jatkeena ovat korot.

 

 

 

SPORTTIA ARKI- JA JUHLAPUKEUTUMISEEN – JO ON AIKOJA ELETTY!

 

JÄTTIKOKOINEN KENGURUTASKUHUPPARI JA PERUS COLLEGEPAITA

No nyt kyllä jysähtää! Meille kaikille tuttu nuoruusajan meleerattu kouluhuppari tai collegepaita on palannut.

Klassinen yksinkertainen college ja jättisuuri huppari palasivat sitten sellaisella rytinällä, ettet lehteä, muotikuvia tai näyteikkunaa näe, missä ei olisi sporttivaatteeksi mielletty jätti-iso- tai peruscollari esillä.

Nyt se vaan puetaan muodikkasti ihan kaikkialle ja kaiken alle. Ylisuuri blazer ja istuva peruscollari tai iso blazer ja kengurutaskuhuppari ovat muuten aikas magee ja nuorekas yhdistelmä. Huppu nostetaan niskasta blazerin kauluksen päälle. Voiko mukavampaa olla?

Nyt on mukavaa pukeutumista kerrankin muodissa, väljyyttä ja tilaa liikkua vaatteissa.

FARKKUSHORTSIT

Kesäkaudesta siirtyy syksyyn – jälleen farkkuinen asia eli farkkuhameet ja farkkushortsit.

Jossei vielä ole mielessä, mitä kannattaa nyt metsästää ja haalia, niin se on todellakin farkku, kaikissa pesuissaan ja muodoissaan.

Farkku on materiaalina luonnonmukainen, lämmin ja tiivis. Se on oiva pohjolan kylmissä oloissakin. Superkestävä ja monivuotinen.

Pue alle kuosilliset kuvioiset paksut sukkahousut tai kuviolliset villit polvisukat tai säärystimet niin kesäinen vaate näyttää taas niin coolilta ja ajanhenkeen päivitetyltä.

MONENLAISET SAAPIKKAAT

Saapikkaat hyvin monimuotoisena ovat jälleen täällä, pitkästä aikaa. Pituudet vaihtelevat ja jättipitkät varret ovat myös palanneet ja näyttävät kivalla tapaa uudenlaisilta.

Konstailemattomat ja klassiset ratsastussaapasmallit ovat isossa osassa pukeutumista juuri nyt.

Kokeile rohkeasti ja kurkkaa meidän instagram, jossa puimme mallillemme sekä mustat että ruskeat klassikkosaapikkaat ja kuinka hyvältä ne nyt taas näyttävätkään. Ja taas mukavuus – ennenkaikkea 🙂

 

 

 

 

VERKKAREILLA VOI LÄHTEÄ TAIDENÄYTTELYYN, KYLILLE, VIERAISILLE JA KAUPUNKIMATKALLE? NYT SE ON VIRALLISTA!

 

VERKKARIASU

Tämä on niin mielenkiintoinen asia ja yhdistelymahdollisuuksia on loputtomasti. Verkkariin voi nyt todella pukeutua kaikkialle, kunhan yhdistät ne uudella tavalla. Luovuus valloilleen!

Me kaikki varmasti muistamme kuinka meleerattu vaaleanharmaa collariasu tuli kaikkien tietoisuuteen ja himoitsemaksi vuonna 1978 ilmetyneen elokuvan ”Taivas saa odottaa” innoittamana, taisivat teinitytöt innostua myös asun käyttäjästä, Warren Beattystä.

 

Blogissamme olemme tehneet tästä muotiasiasta jo monia kuvauksia ja instassa löytyy uusimmat upeat yhdistelmät. Kuinka moneen tämä entinen sportti- ja kotiasu muuntuukaan. Ja se mukavuus 🙂

 

LAADUKAS VILLAKANGASTAKKI ON AJATON INVESTOINTI

 

VILLAKANGASTAKIN PALUU

Vuosi sitten etsin laadukasta ja klassista pitkää villakangastakkia Tampereelta, eipä kertakaikkiaan ollut takkia myynnissä kuin yhdessä liikkeessä ja sen laatu ei miellyttänyt, joten ostostapahtuma vaati Helsingin reissun.

Nyt villakangastakkeja on kaikkialla ja niin pitää ollakkin, se on ikuinen klassikko, joka vaatettaa tyylikkääksi naisen kuin naisen.

Lisäksi villakangastakki suojaa viimalta ja kylmältä koko vartalosi sekä päälläsi olevaa muuta asua – likaantumiselta ja pölyltä.

Keski-euroopassa näkee ympäri vuoden ihmisillä pitkiä takkeja, mutta ne ovat usein avoinna ja toimivat ikäänkuin kuorena – pitkän takin tarkoitus on juuri sekä vaatettaa look että suojata päiväasu.

BOOTSIT

Bootsit voivat olla naiselliset ja tyylikkäät eikä vain lehmipaimenen rooliin sopivat. Bootsit mielletään yleensä hyvinkin miehiseksi sekä rock- ja musiikkipiireihin sekä motoristeille kuuluvaksi.

Ne ovat kuitenkin klassikot, joihin naisellinen nainenkin saa pukeutua ja niille on paikkansa muodissa. Kyse on tässäkin vain siitä asiasta, kuinka ne yhdistät!

Nyt bootsit saa yhdistää vaikka upeimpaan iltapukuun minkä omistat.

Tässä bootsit ovat puettuna sporttiseen verrariasuun.

 

 

BLAZERIN PALUU ARKIPUKEUTUMISEEN

 

KLASSIKKOKUOSISET BLAZERIT

Apua, kaikki englantilaiset klassikkokuosit ovat taas täällä. Miksi apua? No, kun ne nyt vaan kertakaikkiaan tuovat mieleen niin konservatiivisen pukeutumisen ja monarkian.

Ikiklassikoitahan ne totisesti ovat, nyt nuorisokin on innostunut pukeutumaan tätikuoseihin, koska muoti!

Blogissa kävimme läpi jo nuo kuosit ja niiden viralliset nimet, mutta nostetaan nyt yksi tässä esiin – glencheck ruutukuosi ja muutkin ruudut ovat nyt palanneet vuosien poissaolon jälkeen.

Ruutu on haastava kuosi ja on tarkkaan mietittävä, minkä kokoisen ruudun haluaa päälleen pukea, siihen vaikuttaa sinun omat muotosi ja vartalosi.

Ruutuasut ovat jotenkin raikkaita ja reippaita varsinkin jos valitset niihin muita kuin ruskean sävyjä.

NEULEPUSEROT

Mikä on käytännöllisempi ja helpompi pukea ylle kuin neulepusero?

Nyt neule saa olla minkämallinen vain, kunhan on struktuuria, muhkeutta ja pituutta. Pooloneuleet, käsinkudotut neuleet, puuvillaneuleet ja luksukkaat ohuet villaneuleet ovat myös palanneet isosti. Kaikki värit ja mallit ovat nyt muodissa.

MUHKEAT TOPPIKSET

Toppatakin voittokulku jatkuu vaikka villakangastakit palasivat. Toppis on vaan niin helppo. Nyt voi kuitenkin unohtaa tyköistuvuuden, sillä myös toppiksessa saa olla kokoa, muhkeutta, hartiaa ja väriä.

Tarkoitus on, että alle voi laittaa poolopaidan tai neuleen sekä blazerin ja yleisilme on silti väljä.

MIEHILTÄ LAINATUT HATUT

Hattuillaan oikein kunnolla. Moni mieltää, että hattu on herrasväen vaate eikä ole edes ajatellut sovittavansa hattua kutreilleen.

 

Totta – hattu pitää kantaa, mutta nyt on suurta nousevaa muotia maailmalta myös mummun baskeri, jota ei tarvitse osata kantaa, senkun lättäät päähäsi tuon faustin.

Juu juu, uskokaa! Nyt kannattaa käydä penkomassa äidin tai mummun varastot ja napata vaarin hatutkin matkaansa. Niillä luot nopeasti ylvään ja puetun vaikutelman. Kokeile ja hämmästy!

Hatuista tulemme tekemään ihan oman ison postauksen seuraavaksi!

 

 

 

TONE TO TONE – SÄVYSÄVYYN PUKEUTUMINEN ON UUSINTA UUTTA MAAILMALLA

 

KLASSINEN ISTUVA JAKKUPUKU

Keskenään täysin rimmaavat jakkupuvut olivat bisnespukeutumisen ja pankkivirkailijan arkea monet vuodet, nyt ne palaavat muodin kulmakiviin. Päästä varpaisiin samaa sävyä kunnioittaen. Ei voi olla totta!

Juuri kun olemme saaneet luvan hullutella väreillä ja yhdistää mitä vaan yhteen, tosin hyvin tarkalla maulla, niin voiko helpompaa enää olla kun pukea ylleen vain yhtä sävyä.

Tämä trendi on tulossa ensi vuoden puolella ja jatkaa yli kesän kaiken muun rinnalla.

VALKOINEN PAITIS ON MUST HAVE

Valkoinen paitapusero tärkätyillä manseteilla ja kauluksilla on aina klassikko ja pitäisi löytyä jokaisen vaatekaapista.

Se mielletään kovin viralliseksi ja sitähän se tavallaan onkin, toki sen voi  pukea aivan rennosti ja uudella tavalla. Kurkkaa instamme.

Valkoinen paita on myös vaativa puettava sen suhteen, ettet yhtäkkiä näytä lentoemännältä tai tarjoilijalta. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta ei kai kukaan halua vapaa-ajalla näyttää virkailijalta?

Joten yhdistä perusväreihin ja raikkaimpiin tai uudenlaisiin väreihin, niin tätä ei pääse tapahtumaan.

 

RUSKEAN KAIKKI SÄVYT OVAT UUDET TULOKKAAT 

 

Kaikki ruskean sävyt ovat palanneet vuosien vuosien jälkeen vaatetukseen sallittaviksi väreiksi ja näyttävät niin uudelta ja pitkästä aikaa mielenkiintoisilta.

Koko ruskean ja beigen väripaletin väriharmonia on muotia!

Klassikkopukeutujat eivät olleet luopuneetkaan sinapin, kamelin, ruskan ja beigen eri sävyistä. Sillä ne kuuluvat peruspuvustoon, oli muotia tai ei.

 

 

 

PÖRRÖISET STRUKTUURISET NEULEET LUONNONMATERIAALEISTA

Neuleet mainittu, niin on ja mainitaan edelleen. Angora-, kasmir-, albakka- ja puuvillaneuleet ovat nyt niin viettelevän näköisiä ja houkuttavia kylmenevään syksyyn ja talveen, että pois alta.

Materiaalit ovat kevyitä ja lämpimiä, värejä on loputtomasti ja kuinka helppo yläosa neule onkaan.

PITKÄ HAME

Hametta on ollut vaikea omaksua varteenotettavaksi vaihtoehdoksi housuille ja varsinkin arkikäyttöön, se on kuitenkin tullut jäädäkseen.

Materiaaleja on tarjolla vaikka kuinka montaa eri sorttia ja kesäinen hamekin voi helposti jatkaa syksy/talvihameeksi.

Mittoja on muodissa nyt monia, muodikkaimmillaan hame on tänä syksynä pohje- ja nilkkapituisena tai maksimittaisena.

Malli voi olla istuva tai väljä. Vartalosi ja muotosi määrittävät mallin.

 

NÄYTTÄVÄT KUOSILLISET POLVISUKAT, SUKKAHOUSUT, NILKKASUKAT

Nämä ovat uusinta uutta sitten oman nuoruuteni. Kuinka monella tavalla voit ns. tylsiä sukkiksia hyödyntää – nyt kun ne saavat näkyä ja olla yksi iso yksityiskohta vaatetuksessasi.

Kokeile paksuja 100 denierin palmikkosukkahousuja tai pantterikuosisia ohuita sukkahousuja. Kokeile miehiltä lainattuja argylemallin sukkia eli salmiakkikuosisia nilkka- tai polvisukkia. Vai puhuttaisiko pusuhuulten- malliset kuviot ? Tämä on loputon taival ja ihanan leikkisää.

 

ROHKEA ESIINTYY RUUDUTETTUNA 

 

 

RUUTUA PÄÄSTÄ VARPAISIIN

Tämä on nyt muotia ja sallittua, silläkin uhalla, että näytät Pelle Hermannilta 🙂 Ruudun kokoon kannattaa pyhittää pieni mietintätauko. Muotosi ja vartalosi määrittävät tässä koon.

RIB-NEULOSPOOLO

Poolot on jo mainittu, mutta että rib-raidoilla varustettuna? Kyllä, kaikki jo eletty muoti palaa. Rib ei ole ollut muodissa pitkään aikaan ja kuinka helppohoitoinen neulos on kyseessä. Rib myös pystyraidoillaan luo hoidentavaa vaikutelmaa.

LIIVIN PALUU

No nih, miehiltä alunperin lainattu liivi on täällä taas. Tämäkin on loistanut visusti poissaolollaan sitten 80-luvun lopun ja 90-luvun alkupuolen.

Nyt se on muotia, niin räätälöitynä miesten puvustosta napattuna kuin neulottuna, neulosliivinä napein tai ilman.

Ihanan pukeva ja lämmittävä tuote, jolla saa luotua monenmoista lookkia. Koulutytöstä virkailijaan tai muotimaijaan, liivi muuntuu moneen – ihan mitä siihen haluat tänään yhdistää.

 

SATSAA LÄMPIMÄÄN LAATUTOPPIKSEEN

 

 

MUHKEAT YLISUURET TOPPATAKIT

Näistä oli jo yllä maininta. Kaikki pituudet ovat nyt toppiksissa in. Yksivärisyys toimii, mutta rohkea ja edelläkävijä etsii kuositettua toppista tai ylikiiltävää toppista – maksimitoissa.

VETOKETJUKAULUS NEULE

Tämäkin vielä. Vetoketjukaulukset ovat viimeksi olleet sporttipooloissa ja -neuleissa. Muotikatsauksissa näitä ei ole näkynyt.

Nyt nekin ovat palanneet, kaksinkertaisella taitettavalla kauluksella tai kilpikonnakauluksella. Yhdistä muodikkaimmillaan ylisuuren blazerin alle tai sellaisenaan mihin vain alaosaan.

PANTTERIHOUSUT TAI KUOSIHOUSUT

Pantterihousuissa ei voi olla tylsää, tämän totesimme jo kesän second hand blogia kirjoittaessamme.

Jos et uskalla kulkea ihmisten ilmoilla panttereissa, niin hanki kotihousuiksi.

Kohta huomaat, kuinka haluat mennä niillä jo kylillekkin. Onhan nää nyt ihanat <3

LAADUKKAAT VALKOISET TOSSUT

Nyt viimeistään on aika hyväksyä, että valkoiset tossut palvelevat ympäri vuoden! Onko pakko?

On, sillä ne ovat tulleet jäädäkseen, mutta yksi tärkeä muistutus on, että niiden pitää olla siistit ja tyylikkään näköiset eikä jo loppuunajetut ja käytössä ryvettyneet.

Jos et tykkää huoltaa tossuja ja kenkiä, unohda valkoiset tossut, sillä rapatessa roiskuu 🙂

 

TÄMÄ OLI MEIDÄN OTANTA TÄMÄN HETKEN TÄRKEIMMISTÄ MUODIN JA TRENDIEN TÄRPEISTÄ, JOITA VOI TÄHYILLÄ KAUPOILLA TAI SECOND HANDEISTÄ. 

SEURAAVAKSI HATTUILLAAN!!!

STAY TUNED ASUSTAMO – INSTAGRAM JA FACEBOOK SEKÄ KOHTA OTAMME HALTUUN YOUTUBEN.